Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Συγκινητικό βίντεο: Χιμπατζής αγκαλιάζει τη γυναίκα που την έσωσε!

Το όνομά της είναι Wounda, που στο Κονγκό σημαίνει «ετοιμοθάνατη». Ετοιμοθάνατη την βρήκαν οι ακτιβιστές που την μετέφεραν στο κέντρο αποκατάστασης χιμπατζήδων Tchimpounga του Κονγκό. Το κέντρο υπάγεται στον Μη Κυβερνητικό Οργανισμό  Jane Goodall Institute.

Και όταν τελικά αποκαταστάθηκε η υγεία της και απελευθερώθηκε πίσω στη φύση η Wounda έδειξε την καλοσύνη της αγκαλιάζοντας τον άνθρωπο που την φρόντιζε τόσο καιρό, την Δρ. Jane Goodall. Η κατάσταση της Wounda ήταν τέτοια που χρειάστηκαν χρόνια για να ορθοποδήσει και να μπορέσει να επιστρέψει στο φυσικό της περιβάλλον.
kollima.gr - Συγκινητικό βίντεο: Χιμπατζής αγκαλιάζει τη γυναίκα που τον έσωσε!
Υποφέροντας από σοβαρές ασθένειες και χάνοντας διαρκώς βάρος, οι φροντιστές της στο κέντρο αποκατάστασης έδωσαν πραγματική μάχη με τον χρόνο για να την σώσουν. Όταν η υγεία της αποκαταστάθηκε, οι φροντιστές της την οδήγησαν στο νέο της σπίτι, σε ένα καταφύγιο στο νησί Tchindzoulou στο Κονγκό.
Το κέντρο αποκατάστασης χιμπατζήδων Tchimpounga ξεκίνησε τη λειτουργία του πριν 20 χρόνια. Τους τελευταίους 18 μήνες 15 χιμπατζήδες μεταφέρθηκαν από το καταφύγιο στο νησί Tchindzoulou. Έκτοτε η ζωή τους άλλαξε δραματικά. Μπορούν πλέον να τρέχουν ελεύθεροι, να χαίρονται την πυκνή βλάστηση και να ακούν τους μυστηριώδεις ήχους του νησιού εξερευνώντας το νέο τους περιβάλλον.
Όπως φαίνεται στο συγκινητικό βίντεο που θα δείτε στην συνέχεια, όταν απελευθερώθηκε η Wounda έμεινε για λίγο κοντά στους φροντιστές της. Κάθισε επάνω στο κουτί της και άρχισε να εξερευνά το νέο της περιβάλλον. Στη συνέχεια αγκάλιασε την Δρ. Goodall δείχνοντας την ευγνωμοσύνη της για την αγάπη που της έδειξε και ακολούθησε τον δρόμο προς την ελευθερία.
Δείτε το πραγματικά συγκινητικό βίντεο (η όμορφη σκηνή είναι μετά τα 2:30 λεπτά):

kollima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: