Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Πίνεις νερό και οδηγείς; Πρόστιμο!!



Πίνεις νερό και οδηγείς; Πρόστιμο. Οδηγείς βρώμικο αμάξι; Πάλι πρόστιμο… Μην τρομάζετε όμως γιατί αυτά ισχύουν στο εξωτερικό σε μερικές χώρες και καλό θα ήταν να το γνωρίζετε πριν τις επισκεφθείτε.


Στην πρώτη θέση του καταλόγου με τους «πιο παράξενους νόμους για την οδική ασφάλεια» φιγουράρει η Κύπρος, λόγω της απαγόρευσης κατανάλωσης ακόμα και νερού κατά την οδήγηση. Ο κατάλογος ετοιμάστηκε και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της εταιρείας Avis, η οποία ασχολείται με την ενοικίαση οχημάτων.
Σκοπός της ανάρτησης του καταλόγου, ο οποίος τιτλοφορείται «οι πιο παράξενοι νόμοι για την οδική ασφάλεια», είναι, σύμφωνα με την Avis, να ενημερωθούν οι Βρετανοί τουρίστες για το τι επιτρέπεται και τι όχι, κατά την οδήγηση, σε χώρες του εξωτερικού. «Στην Κύπρο δεν επιτρέπεται στους οδηγούς να πίνουν ούτε νερό», αναφέρεται στον κατάλογο, ο οποίος προειδοποιεί για τις «παγίδες» που μπορεί να κρύβουν οι νομοθεσίες διαφόρων χωρών για τους τουρίστες οδηγούς.
Ο δεύτερος πιο περίεργος νόμος για την οδική ασφάλεια, σύμφωνα πάντοτε με την Avis, υπάρχει στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου δεν επιτρέπεται στις γυναίκες να οδηγούν φορώντας βραδινή τουαλέτα!
Την τρίτη θέση καταλαμβάνουν από κοινού η Ρωσία και η Ρουμανία, στις οποίες είναι παράνομο να οδηγεί κάποιος λερωμένο όχημα. Τέλος, τέταρτη στον κατάλογο έρχεται η Ισπανία, όπου, βάσει νομοθεσίας, οι οδηγοί που φορούν γυαλιά μυωπίας, πρέπει να έχουν μαζί τους στο αυτοκίνητο ένα έξτρα ζευγάρι.
Και μη χειρότερα δηλαδή!


Δεν υπάρχουν σχόλια: