Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΖΩΟ??


10 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΜΗ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ



1. Το πιό άνυδρο μέρος στον κόσμο είναι η Ανταρκτική,αφού σε ορισμένες περιοχές αυτής της ηπείρου δέν έχει βρέξει εδώ και 2 εκατομμύρια χρόνια!Στην Ανταρκτική επίσης βρίσκεται αποθηκευμένο το 70% του παγκόσμιου όγκου νερού σε μορφή πάγου.

2. Το ψηλότερο βουνό στο ηλιακό μας σύστημα αλλά και γενικότερα στο γνωστό σύμπαν, βρίσκεται στον πλανήτη Άρη.

3. Το μεγαλύτερο έμβυο όν στον κόσμο είναι ένα μανιτάρι το οποίο καλύπτει έκταση 8,9 τετραγωνικών χιλιομέτρων και η ηλικία του κυμαίνεται μεταξύ 2.000 και 8.000 ετών.

4. Οι γαλάζιες φάλαινες για 8 μήνες κάθε χρόνο δε τρώνε τίποτα,όμως κατα τη διάρκεια του καλοκαιριού τρώνε ασταμάτητα μέχρι και 3 τόνους φαγητό την ημέρα.

5. Το πτηνό που γεννά το μεγαλύτερο αυγό σε σχέση με το μέγεθος του είναι το κίβι.Το αυγό του ζυγίζει το 26% του βάρους του-το αντίστοιχο για μιά γυναίκα θα ήταν να γεννήσει ένα εξάχρονο παιδί.

6. Το μεγαλύτερο καταγεγραμένο διάστημα το οποίο ένα κοτόπουλο κατάφερε να ζήσει χωρίς κεφάλι είναι 2 χρόνια.

7. Η μνήμη του χρυσόψαρου δέν διαρκεί 3 δευτερόλεπτα όπως λέγεται.Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες,αποδείχθηκε οτι τα χρυσόψαρα έχουν μνήμη που διαρκεί τουλάχιστον 3 μήνες.



8. Το πιό επικίνδυνο ζώο που έζησε ποτέ είναι το ..κουνούπι!Οι μισοί άνθρωποι που έχουν πεθάνει μέχρι σήμερα,και μιλάμε για 45 δισεκατομμύρια θανάτους,έπεσαν θύματα των θηλυκών κουνουπιών (τα αρσενικά τσιμπάνε μόνο φυτά).

9. Οι χαμαιλέοντες δέν αλλάζουν χρώμα ανάλογα με το περιβάλλον που βρίσκονται αλλά σύμφωνα με την συναισθηματική τους κατάσταση!Η εναρμόνιση τους με το περιβάλλον,όταν συμβαίνει,είναι εντελώς συμπτωματική.

10. Οι χαμαιλέοντες έχουν την ικανότητα να περιστρέφουν και να εστιάζουν το κάθε μάτι ανεξάρτητα απο το άλλο με αποτέλεσμα να κοιτάζουν ταυτόχρονα προς δύο εντελώς διαφορετικές κατευθύνσεις.Είναι όμως εντελώς κωφοί.


Δεν υπάρχουν σχόλια: