Παρασκευή, 1 Αυγούστου 2014

Πως, το χρώμα του αυτοκινήτου σας έχει στοιχεία από τον εαυτό σας

Μπορεί να μην το γνωρίζετε αλλά τα χρώματα επηρεάζουν την ψυχολογία και την καθημερινότητα μας.Το χρώμα του αυτοκινήτου έχει στοιχεία από τον εαυτό σας, αρκεί να το έχετε επιλέξει εσείς. Αν το αυτοκίνητό σας, σας το έχει δανείσει η θεία, η γιαγιά ή ο μπαμπάς σας  ή το αγοράσατε από αγγελία και δεν είχατε άμεση επιλογή στο χρώμα του, τότε δεν αναφέρομαι σε εσάς! Αναφέρομαι σε εσάς που θέλατε συγκεκριμένο στο χρώμα αυτοκίνητο και το επιλέξατε προσωπικά.

Για κάποιους ανθρώπους το χρώμα ενός αυτοκινήτου είναι αυτό που τους αντιπροσωπεύει.  Παρακάτω …τα χρώματα που κυριαρχούν στο δρόμο, αλλά και οι απόψεις περί αυτών:
Μαύρο - Ασημί: Η πλειοψηφία των αυτοκινήτων στο δρόμο είναι σε χρώματα μαύρο και ασημί (και αποχρώσεις του γκρι, ανθρακί κλπ). Το μαύρο είναι χρώμα που σε καμία περίπτωση στο αυτοκίνητο δε μπορεί να χαρακτηριστεί καταθλιπτικό. Το ασημί και οι περαιτέρω χρωματισμοί του, είναι οι πιο κλασικές επιλογές στο χρώμα του αυτοκινήτου, μετά το μαύρο. Κυρίως επιλέγει κανείς το ασημί γιατί δε λερώνει και είναι πάντα στη μόδα. Το μαύρο κυριαρχεί σε όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες και είναι το βασικό χρώμα πώλησης, όπως και το ευκολότερο χρώμα μεταπώλησης ενός αυτοκινήτου μαζί με το ασημί. Οι άνθρωποι που επιλέγουν το μαύρο ή το ασημί, δε θέλουν να τραβούν τα βλέμματα ενώ αγαπούν τη σοβαρότητα, είναι αποφασιστικοί και κομψοί.
Λευκό: Το χρώμα που κυριαρχεί πιο πολύ αυτά τα χρόνια και κερδίζει τις εντυπώσεις! Το λευκό ή κρεμ, ήρθε στη μόδα και πάλι μετά από αρκετά χρόνια που θεωρείτο σνομπ και “φτηνιάρικο”. Το λευκό δεν βρισκόταν τότε στα μεταλλικά χρώματα, δεν είχε περαιτέρω χρέωση και το επέλεγε κανείς γιατί ήταν ότι πιο οικονομικό. Θυμηθείτε παλαιότερα πως χαρακτηρίζαμε τα λευκά αυτοκίνητα και πως τώρα!
Το λευκό σαν χρώμα, προσδίδει αισιοδοξία και είναι το πιο λαμπερό και ειλικρινές χρώμα. Όσοι επιλέγουν λευκό δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα (ούτε τα πλυντήρια αυτοκινήτων!) και ταυτόχρονα προσδίδει μια γοητεία. Το λευκό δίνει όγκο στο αυτοκίνητο και ταιριάζει σε sedan και coupe αμαξώματα. Οι άνθρωποι που επιλέγουν το λευκό είναι αισιόδοξοι, κεφάτοι, ειλικρινείς αλλά και ανοιχτόμυαλοι.
Κόκκινο: Αν δεν έχετε στη κατοχή σας Ferrari που το έντονο γλυκό αστραφτερό κόκκινο αποτελεί κατεξοχήν “αποκλειστικό” χρώμα της, τότε κατατάσσεστε στη κατηγορία των ανθρώπων που θέλετε να γοητεύετε, έχετε δυναμισμό και αγαπάτε τη δημοσιότητα!
Έχετε αρκετά αποθέματα ερωτισμού και δε φοβάστε να εκφραστείτε, ενώ είστε και ιδιαίτερα κοινωνικοί. Το κόκκινο είναι έντονο χρώμα και δε περνά απαρατήρητο ποτέ. Όσοι πάλι έχετε κόκκινο Ferrari, 1ον είστε τυχεροί και 2ον τραβάτε όπως και να έχει τα βλέμματα, ενώ όπως και να το κάνουμε, ισχύουν και όλα τα παραπάνω! Οι άνθρωποι που επιλέγουν το κόκκινο διακατέχονται από πάθος και δε το κρύβουν, είναι τολμηροί και δυναμικοί!

Πορτοκαλί – Κίτρινο: 
 Το κίτρινο κυκλοφορεί ιδιαίτερα, ειδικά στην Αθήνα, φορώντας κυρίως καπέλο “Taxi”! Άλλο λόγο να το επιλέξει κανείς δεν βρίσκω. Α όχι! Βρίσκω. Ένα ωραίο καναρινί χρώμα ήταν παλαιότερα στην Nurburgring έκδοση του Corsa OPC. Από την άλλη, το πορτοκαλί είναι πιο σπάνιο χρώμα για να το συναντήσει κανείς, εκτός κι αν κυκλοφορεί με Lamborghini. Το πορτοκαλί δηλώνει ενέργεια και αυτοπεποίθηση. Είναι χαρούμενο χρώμα και οι άνθρωποι που επιλέγουν το πορτοκαλί αλλά και το κίτρινο, συνήθως είναι μικρής ηλικίας, είναι χαρούμενοι και ενθουσιώδεις και με μεγάλα αποθέματα ενέργειας. Για τους κατόχους Lambo πάλι, ισχύουν ό,τι και για το κόκκινο.
Πράσινο - Μπλε: Χρώματα τα οποία στις καθαρές αποχρώσεις τους επιλέγονται από συντηρητικούς και σοβαρούς κυρίως ανθρώπους αλλά …και από τους πιο έξυπνους!
Βάσει ερευνών το σκούρο πράσινο και το μπλε είναι τα χρώματα που οι γιατροί και οι επιστήμονες επιλέγουν να έχουν στα αυτοκίνητά τους, αλλά και στο καθημερινό ντύσιμό τους. Οι άνθρωποι που επιλέγουν το πράσινο και το μπλε χαρακτηρίζονται για την ευφυΐα τους, τη συντηρητικότητα τους, τις γνώσεις τους, αλλά μάλλον όχι για το καλό χιούμορ τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: