Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Πώς να κατακτήσεις ένα Guinness Record

Μάθε όλα όσα χρειάζεσαι για να βάλεις τ’ όνομά σου στις χρυσές σελίδες του Guinness World Record

Αν έχεις στο μυαλό σου να σπάσεις ένα ήδη υπάρχων ρεκόρ ή να δοκιμάσεις κάτι που κανείς δεν το έχει ξανακάνει, τόλμησέ το. Δεν είναι δύσκολο. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα απ’ την αρχή. Όπως σε όλα υπάρχει αρχικά ένα διαδικαστικό κομμάτι. 




Όλοι μπορούν να κάνουν αίτηση για να εγκριθεί ένα ρεκόρ χωρίς κόστος. Αν δεν είσαι πάνω από 18 χρειάζεται και η συναίνεση του κηδεμόνα. Αν έχεις αποφασίσει τι θα κάνεις(θα δούμε μετά τι πρέπει να σκεφτείς για την απόφασή σου) πρέπει πρώτα να έρθεις σε επαφή με τον οργανισμό Guinness World Records. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω διαδικτύου στη σελίδαhttp://www.guinnessworldrecords.com. Απλά κάνε κλικ στο "Break a record" και ακολούθησε τις οδηγίες που θα σου δώσουν. Θυμήσου ότι αυτό πρέπει να γίνει πριν την απόπειρά σου για το ρεκόρ, αλλιώς δεν θα γίνει δεκτό. 



Η Guinness World Records κάνει μια μικρή έρευνα πριν δεχτεί ή απορρίψει κάποια αίτηση, οπότε μην αγχωθείς αν αργήσουν λίγο να σου απαντήσουν. Αν θες να έχεις μια απάντηση πιο γρήγορα μπορείς να κάνεις αίτηση στο Guinness World Records' Fast Track, όπου θα έχεις απάντηση μέσα σε 3 εργάσιμες μέρες. Βέβαια αυτό θα σου κοστίσει περίπου 400,00 ευρώ. Και μην νομίζεις ότι επειδή πλήρωσες θα έχεις πιο ευνοϊκή μεταχείριση. 




Αν η αίτηση που έκανες είναι για ένα ήδη υπάρχων ρεκόρ, θα σου στείλουν όλες τις προδιαγραφές και συνθήκες κάτω από τις όποιες πρέπει να γίνει η απόπειρά σου ώστε να είναι το ρεκόρ αποδεκτό. Αν πάλι θα δοκιμάσεις κάτι καινούριο, θα φτιάξουν κανόνες που πάλι θα πρέπει να τηρήσεις. Μόλις σου στείλουν τις οδηγίες είσαι έτοιμος για την προσπάθειά σου. 



Έχεις τη δυνατότητα, αν θέλεις, να ζητήσεις να είναι παρών και κάποιος κριτής στην προσπάθειά σου. Δεν είναι υποχρεωτικό αλλά θα έχεις κάποια πλεονεκτήματα όπως: άμεση ΕΠΙΒΕΒΑΊΩΣΗ του ρεκόρ σου, ανάρτηση άρθρου στο site του οργανισμού για την προσπάθειά σου, παγκόσμια τηλεοπτική κάλυψη, συνέντευξη τύπου κτλ. Επίσης θα πάρεις το πιστοποιητικό σου επιτόπου. 



Στην περίπτωση που αποφασίσεις να μην έχεις κριτή θα χρειαστείς αποδείξεις. Θα σου ζητηθούν στοιχειά όπως βίντεο, φωτογραφίες και τουλάχιστον δύο ανεξάρτητους μάρτυρες(όταν λέμε ανεξάρτητους εννοούμε όχι τη μαμά και τα ξαδέρφια). Θα πρέπει να στείλεις όλες αυτές τις αποδείξεις για αξιολόγηση, για να μάθεις αν το ρεκόρ σου είναι έγκυρο ή όχι. Αυτή η διαδικασία μπορεί να πάρει μήνες, όποτε χαλάρωσε και περίμενε. Αν κρίνουν ότι το ρεκόρ είναι έγκυρο θα σου στείλουν το πιστοποιητικό σου μέσα σε 6 βδομάδες από την απόφαση. 



Tips 


Υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να σκεφτείς πριν αποφασίσεις ποιο θα είναι το ρεκόρ σου.

Βρες το ρεκόρ που θες να σπάσεις και ρώτα τον εαυτό σου: «μπορώ;». Αν η απάντηση είναι ναι, θα τα καταφέρεις. 



Όλα θέλουν δουλειά. Το ότι το κατάφερες μια φορά δεν σημαίνει ότι θα το κάνεις ξανά. Προπόνηση και πάλι προπόνηση. 



Μην αγχωθείς και πολύ. Είναι απλά ένα ρεκόρ. Δεν χάθηκε ο κόσμος αν δεν τα καταφέρεις. 



Πριν ξεκινήσεις την προσπάθειά σου σιγουρέψου ότι έχεις όλα όσα θα χρειαστείς. 



Όταν έρθει η μεγάλη ώρα, απλά κάνε ότι καλύτερο μπορείς. 



Αν τα κατάφερες έχεις κάθε δικαίωμα να κάνεις το χορό του νικητή. Όλες αυτές τις χαζές χορευτικές κινήσεις που συνοδεύονται από τα ακόμα πιο χαζά επιφωνήματα. Το αξίζεις. 



Προετοίμασε τον εαυτό σου ότι μπορεί να έρθει μια μέρα που κάποιος θα σπάσει το ρεκόρ σου. Δέξου το ή ξανακέρδισε το! 



Μην μπλέξεις το κατοικίδιό σου. Δεν χρειάζεται να το παραταΐσεις για να αποκτήσεις την πιο χοντρή γάτα του κόσμου. Το καημένο το ζωάκι δεν σου φταίει τίποτα. 



Μην κάνεις κάτι που είναι ενάντια στο νόμο. Το να οδηγήσεις με την μεγαλύτερη ταχύτητα ever στην εθνική είναι παράνομο αλλά και επικίνδυνο.  



Προσοχή αν αποφασίσεις να κάνεις κάτι ιδιαίτερα επικίνδυνο. Ενημέρωσε τις αρχές για ασθενοφόρο ή πυροσβεστικό όχημα που μπορεί να χρειαστεί. Αν πάθεις κάτι η Guinness World Records δεν θα έχει καμία ευθύνη. 



Έχε υπ’ όψιν σου ότι η Guinness World Records δέχεται περισσότερες από 50.000 αιτήσεις κάθε χρόνο, μόνο 4.000 γίνονται δεκτές και μόνο 2.000 καταφέρνουν κάποιο ρεκόρ. 



Έλληνες στο Guinness World Records 


Η μεγαλύτερη μπουγάτσα του κόσμου είναι Σερραϊκή! Έχει διάσταση 20 μέτρα μήκος, 60 εκατοστά πλάτος, και ζυγίζει 182 κιλά. Για την παρασκευή της συνεργάστηκαν σαράντα Σερραίοι παρασκευαστές, όπου χρειάστηκαν περίπου δύο ώρες για την προετοιμασία και 40 λεπτά για το ψήσιμό της, σε ειδικά κατασκευασμένο φούρνο μήκους 20 μέτρων. 



Με το ΒΡΑΒΕΊΟ Guinness έχει βραβευτεί και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Γρεβενών και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μηλιάς για τους μεγαλύτερους χαυλιόδοντες, μήκους 5.02 μέτρων, από μαστόδοντα, που βρέθηκαν στην περιοχή Μηλιά του νομού Γρεβενών. 



Και το ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι κάτοχος βραβείου Guinness. Ο τομέας γαστρονομίας κατέρριψε όλα τα ρεκόρ κατασκευάζοντας πίτα 862 κιλών. Η στριφτή Μακεδονίτικη πίτα αν απλωνόταν στην ευθεία, έφτανε σε μήκος, τα 1.110 μέτρα και τα στρογγυλά ταψιά έφταναν τα 6,5 μέτρα διάμετρο! 



Ο Γιώργος Μαυρολέων και ο Νεκτάριος Φυντικάκης κατέχουν το ρεκόρ για το μεγαλύτερο σουβλάκι του κόσμου. Το σουβλάκι αυτό κατασκευάστηκε στην Κρήτη και ζυγίζει 50 κιλά. 



Ο γηραιότερος άνδρας που κατάφερε να τερματίσει σε μαραθώνιο καλύπτοντας απόσταση 26 μιλίων ήταν Έλληνας. Ονομάζεται Δημήτρης Ιορδανίδης και το 1976 τερμάτισε σε ηλικία 98 ετών σε 7 ώρες και 33 λεπτά. 



Ο συνταξιούχος ταχυδρόμος Δημήτρης Πιστιόλας κατέχει το ρεκόρ για τη μεγαλύτερη συλλογή κινηματογραφικών καμερών. Έχει στην κατοχή του 600 κάμερες, με παλαιότερη μια του 1901, τοποθετημένες σ’ ένα μικρό αυτοσχέδιο μουσείο. 



Προτεινόμενοι Έλληνες για ρεκόρ 


Κάποιοι Έλληνες τα κατάφεραν και έσπασαν κάποιο ρεκόρ. Γράφοντας όμως αυτό το κείμενο σκεφτήκαμε και κάποιους που θα κέρδιζαν άξια ένα βραβείο Guinness. Να λοιπόν οι δικές μας προτάσεις: 



Ο πολιτικός με τα περισσότερα σαρδάμ σε ομιλία: Γιώργος Παπανδρέου( δεύτερος και καταϊδρωμένος ο Σημίτης) 



 



Ο άνδρας με την δυνατότερη φωνή: Άδωνης Γεωργιάδης 



Ο άνθρωπος με τις περισσότερες βρισιές σε μια και μόνο φράση του: Έκτορας Μποτρίνι 



 



Η γυναίκα με τα περισσότερα botox και πλαστικές επεμβάσεις: Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη 



Ο άνθρωπος που μπορεί να μιλάει περισσότερη ώρα χωρίς ανάσα: Λιάνα Κανέλλη 



 



Ο άνθρωπος που έχει περάσει τις περισσότερες ώρες κλαίγοντας και μάλιστα live: Ρούλα Βροχοπούλου 



Ο άνθρωπος που στέλνει τα περισσότερα εξώδικα ημερησίως: Αλέξης Κούγιας 



Ο άνθρωπος που λαμβάνει τα περισσότερα εξώδικα μηνιαίως: Λάκης Λαζόπουλος 



Έλληνας σπορτκάστερ με τα περισσότερα λάθη στην περιγραφή: Κώστας Βερνίκος( αθάνατη ατάκα στον αγώνα Αργεντινή-Μεξικό: Χάιντσε, κεφαλιά, και κόρνερ για το Ισραήλ!!!) 


oneman.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: