Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Καρότα για καλύτερο... σεξ

Οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι τα καρότα είναι ωφέλιμα επειδή έχουν πολλά αντιοξειδωτικά, αλλά επίσης γνωρίζουν ότι τα υγιεινά δεν είναι απαραίτητα και νόστιμα ή ελκυστικά ως προϊόντα. Τώρα, μια έρευνα μας δίνει άλλο ένα κίνητρο να τρώμε υγιεινά - τουλάχιστον το καρότο. Το κίνητρο αφορά το σεξαπίλ μας.


Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ διαπίστωσαν ότι άνδρες και γυναίκες έλκονται περισσότερο από τα πρόσωπα που το δέρμα τους «ακτινοβολεί» υγεία και έχει συγκεκριμένες αποχρώσεις. Το καρότο προσφέρει και τα δύο: λαμπερό δέρμα και απόχρωση που θεωρείται ελκυστική από την πλειονότητα των ανθρώπων. Το ίδιο και τα δαμάσκηνα, που παρεμπιπτόντως βοηθούν και στην αποτοξίνωση, καθώς ενεργοποιούν το έντερο.

Ο επικεφαλής ερευνητής, Ian Stephen, είπε μάλιστα στους δημοσιογράφους ότι το εύρημα είναι σημαντικό κυρίως για τους νέους:

«Είναι δύσκολο να πείσεις ένα νεαρό άτομο να τρώει λαχανικά και φρούτα για να αποφύγει την καρδιοπάθεια σε 40 χρόνια, αλλά είναι σχετικά εύκολο να το πείσεις αν του εξηγήσεις ότι, χάρη στα καρότα και τα φρούτα, θα γίνει μέσα σε ένα μήνα πιο ελκυστικός στο αντίθετο φύλο».

Οι ειδικοί ανέφεραν τον ένα μήνα, γιατί τα αποτελέσματα στο δέρμα του προσώπου δεν είναι άμεσα και χρειάζονται λίγες εβδομάδες προκειμένου να φανεί η διαφορά. Μέσα σε ένα με ενάμιση μήνα το πρόσωπο, πάντως, γίνεται πιο λαμπερό και αποκτά την απόχρωση «κλειδί» όσον αφορά το σεξαπίλ.

Όσον αφορά τώρα τον καθορισμό της «σέξι απόχρωσης», οι ερευνητές ζήτησαν από εθελοντές να βαθμολογήσουν διάφορα πρόσωπα που τους επέδειξαν σε φωτογραφίες - δηλαδή, να κρίνουν πόσο ελκυστικά ή σέξι τα έβρισκαν. Στη συνέχεια, οι ερευνητές ανέλυσαν τις αποχρώσεις στα πρόσωπα των φωτογραφιών, αλλά και τα διαιτολόγια εκείνων που προκρίθηκαν ως πιο σέξι. Βρήκαν, λοιπόν, ότι η πιο σέξι απόχρωση ήταν εκείνη που προσδίδουν τα καρότα και τα πορτοκαλί τρόφιμα.

Αναλύοντας τα διαιτολόγια των πιο σέξι ατόμων, διαπίστωσαν ότι, όντως, οι πιο σέξι έτρωγαν τα περισσότερα φρούτα και λαχανικά - οι λιγότερο σέξι ήταν οι φανατικοί των φαστ φουντ και των λιπαρών. Στο top ten των πιο σέξι τα πρωτεία είχαν εκείνοι που, όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων από την ανάλυση του διαιτολογίου τους, έτρωγαν πολλά καρότα και δαμάσκηνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: