Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Πληρώνει μόνο με κέρματα......(video)

Ένας αγανακτισμένος φορολογούμενος πολίτης (που για τις ανάγκες της συνέντευξης που παραχώρησε στη zougla.gr χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο Πότις Ποντίκας) σκαρφίστηκε έναν πέρα για πέρα νόμιμο, πλην πρωτότυπο και ιδιαίτερα… κουραστικό -για τους υπαλλήλους του κράτους- τρόπο να καταβάλλει το αντίτιμο των υποχρεώσεων του.

Συγκεντρώνοντας πολλές χιλιάδες κέρματα, κυρίως μονόλεπτα ή δίλεπτα, και τοποθετώντας τα σε τσάντες που ζυγίζουν… πολλά κιλά, επισκέπτεται τις εφορίες και τις τράπεζες και απαιτεί από τον έκπληκτο υπάλληλο να εξυπηρετηθεί καταβάλλοντας τις οφειλές του με το… σταγονόμετρο.

Φυσικά, όλες οι δημόσιες υπηρεσίες είναι υποχρεωμένες να δεχτούν το αντίτιμο, εφόσον αυτό καταβάλλεται σε ευρώ, και κάποιες από αυτές διαθέτουν ειδικό μετρητή κερμάτων, χάρη στον οποίο ο υπάλληλος γλιτώνει… δεκάδες ώρες εργασίας και καταμέτρησης.



«Τα μόνα λεφτά που μας έχουν μείνει είναι τα κέρματα, τα χαρτιά είναι πλέον παρελθόν. Για όλα αυτά φταίνε οι τράπεζες και τα δάνεια που έδιναν χωρίς να υπάρχει εγγύηση. Πληρώνω όποτε μπορώ, αλλά με τον τρόπο που εγώ μπορώ. Μαζεύω τα κέρματα αυτά πολλά χρόνια. Αν δεν τα δεχτεί κάποια υπηρεσία, τότε καλώ την αστυνομία, η οποία τους επιβάλλει να τα καταμετρήσουν και να τα δεχτούν» εξηγεί ο πολίτης.

Για την ιστορία, το αντίτιμο του συγκεκριμένου προστίμου, ύψους 40 ευρώ, καταβλήθηκε σε 2.800 κέρματα βάρους… 6,5 κιλών!    zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: