Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

ΕΠΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΤΡYΚ για να απαλαγείτε αμέσως απο τον πόνο

Ο πόνος είναι – δυστυχώς – κομμάτι της καθημερινότητάς μας. 

Ένας πονοκέφαλος, μια επίσκεψη στον οδοντίατρο ή ένα μικροατύχημα στον σπίτι ...

δεν μπορούν παρά να μας δημιουργήσουν αρνητικά συναισθήματα και να μας χαλάσουν τη μέρα. 

Οι επιστήμονες όμως έχουν ανακαλύψει τα πιο παράδοξα, φυσικά παυσίπονα που μπορούν να καταπραΰνουν κάθε είδους πόνο. Δείτε ποια είναι αυτά! 

1. Μιλήστε… γαλλικά! 



Την επόμενη φορά που θα χτυπήσετε το πόδι σας στο τραπεζάκι του σαλονιού, μην προσπαθήσετε να συγκρατηθείτε. Βρετανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι όταν βρίζουμεαυξάνεται σημαντικά η ανοχή μας στον πόνο. Σε ένα παράδοξο – και σίγουρα βασανιστικό – πείραμα, οι συμμετέχοντες που έβαλαν το χέρι τους σε πολύ παγωμένο νερό και παράλληλα έβριζαν άντεξαν το διπλάσιο χρόνο σε σύγκριση με όσους δεν έβριζαν. 

2. Ανοίξτε ένα άλμπουμ με φωτογραφίες 



Κοιτάζοντας τα πρόσωπα συγγενών και φίλων πριν από μια επίπονη εξέταση μειώνεται το αίσθημα του πόνου. Αυτό οφείλεται στην απελευθέρωση ευεργετικών ουσιών από το σώμα, με αποτέλεσμα να απενεργοποιούνται οι περιοχές του εγκεφάλου που πυροδοτούν τον πόνο.

3. Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη 



Ερευνητές από το κορυφαίο αμερικανικό πανεπιστήμιο Johns Hopkins δηλώνουν ότι οιφαντασιώσεις και οι πονηρές σκέψεις εξαλείφουν το αίσθημα του πόνου. Επίσης, η απελευθέρωση της φαντασίας βοηθά στην καταπολέμηση του στρες, καθώς το μυαλό εστιάζει σε πιο ευχάριστα πράγματα από τη δυσάρεστη εμπειρία που βιώνουμε. 

4. Πάρτε βαθιές αναπνοές 



Η ελεγχόμενη αναπνοή απενεργοποιεί την αντίδραση του οργανισμού στο στρες και τον πόνο. Άλλωστε, οι τεχνικές αναπνοής είναι μια αποδεδειγμένη στρατηγική για τις γυναίκες κατά τον τοκετό. 

5. Μυρίστε ένα πράσινο μήλο



Μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Θεραπείας και Έρευνας για την Όσφρηση και τη Γεύση, στο Σικάγο των ΗΠΑ, επιβεβαιώνει τα οφέλη της αρωματοθεραπείας. Συγκεκριμένα, η μυρωδιά του πράσινου μήλου αποδεικνύεται ευεργετική για τον πονοκέφαλο και την ημικρανία. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η μυρωδιά του πράσινου μήλου μειώνει τις μυϊκές συσπάσεις στο κεφάλι και τον αυχένα, περιορίζοντας έτσι το αίσθημα του πόνου. 

6. Συναντηθείτε με φίλους 



Μελέτη που πραγματοποιήθηκε στην Ισπανία έδειξε ότι η υποστήριξη και η παρηγοριά από τους αγαπημένους μας φίλους κάνουν τον πόνο πιο ανεκτό, ενώ παράλληλα μας κινητοποιούν να αντιμετωπίσουμε πιο ενεργά το δυσάρεστο σύμπτωμα. 

7. Βάλτε μουσική 



Ερευνητές από τη Γλασκόβη της Σκωτίας διαπίστωσαν ότι οι ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα αντιμετωπίζουν μικρότερη δυσκολία στην κίνηση όταν ακούνε την αγαπημένη τουςμουσική. Η μουσική δεν κάνει τον πόνο να εξαφανίζεται εντελώς, όμως αποσπά το μυαλό από το δυσάρεστο αίσθημα.


thesecretrealtruth.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: