Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Ένα σχολείο χωρίς αίθουσες! (foto)

Ένας ασυνήθιστος χώρος άνοιξε τις πόρτες του στους Σουηδούς μαθητές και τους υποδέχθηκε μέσα σε έναν τεράστιο και πολύχρωμο παιδότοπο.


Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό σχολικό κτήριο, δημιούργημα του σχεδιαστικού γραφείου ROSAN Bosch, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων της Σουηδίας. 

Η αρχική ιδέα ήταν να δημιουργηθεί ένα σχολείο χωρίς τοίχους και τυπικές αίθουσες διδασκαλίας, όπου το μάθημα θα γίνεται σε… παιδότοπους, πλήρεις χρωμάτων και παιχνιδιών.

Έτσι κι έγινε! Όλοι οι χώροι του σχολείου βάφτηκαν σε έντονα χρώματα, ενώ διάφορες ξύλινες παιχνιδοκατασκευές τοποθετήθηκαν σε διάφορα σημεία, λειτουργώντας είτε ως θρανία είτε ως γραφεία.

Το μάθημα βασίζεται σε ένα νέο είδος παιδαγωγικής, το οποίο παρακινεί τους μαθητές να ξεφύγουν από το στερεότυπο του σχολείου, να βγουν από τις μουντές σχολικές αίθουσες και να αναπτύξουν το πνεύμα τους διαδραστικά.

«Σκοπός μας ήταν να δημιουργήσουμε όλες εκείνες τις συνθήκες που θα κάνουν τους μαθητές να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους όχι πάνω σε ένα κλασικό θρανίο με τον φόβο… της έδρας απέναντι, αλλά μέσα σε… παιδότοπους και ανάμεσα σε παιχνίδια. Αυτός, άλλωστε, είναι ο φυσικός τους χώρος και αυτόν τους παρέχουμε…» υποστηρίζουν οι σχεδιαστές.













zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: