Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Οι πέντε συνήθειες που εγγυώνται την αιώνια... ζωή – Η φόρμουλα που προτείνουν οι επιστήμονες

Οι συνήθειες κάθε ανθρώπου προσαρμόζονται πάνω στη καθημερινότητα του και στις υποχρεώσεις του. Τα επιβαρυμένα προγράμματα που έχουν οι περισσότεροι, δεν αφήνουν περιθώρια για πλήρως υγιεινή ζωή.

Ωστόσο, κάποιες συνήθειες, σύμφωνα με τις επιστημονικές μελέτες που έχουν προκύψει, θα πρέπει να ακολουθούνται πιστά καθώς εγγυώνται την... αιώνια ζωή.


Η HuffingtonPost παρουσιάζει τις πέντε συνήθειες που σύμφωνα με τους επιστήμονες μπορούν να χαρίσουν... πολλά χρόνια ζωής.
1. Απομακρυνθείτε από το τηλεκοντρόλ
Ο χρόνος που περνάτε μπροστά από τη τηλεόραση μπορεί να καταλήξει καταστροφικός για τη διάρκεια της ζωής σας. Μπορεί η τηλεόραση να αποτελεί την εύκολη λύση όταν βρεθείτε στο σπίτι, όμως οι μελέτες αποδεικνύουν ότι όταν η τηλεόραση γίνεται συνήθεια, τότε τα χρόνια της ζωής μειώνονται. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Αυστραλία, όσοι παρακολουθούν τηλεοπτικά προγράμματα για πάνω από τέσσερις ώρες σε καθημερινή βάση, ζουν ε συντριπτικό βαθμό λιγότερο από όσους ανοίγουν την τηλεόραση για λιγότερο από δύο ώρες. Οι συμμετέχοντες στη μελέτη ξεπερνούσαν τους 8.800 ενώ στα αρνητικά της τηλεόρασης έρχεται να προστεθεί και μια αναιτιολόγητη συσχέτιση της με καρδιακές παθήσεις.
2. Φάτε μια χούφτα ξηρούς καρπούς κάθε μέρα
Η αξία των ωμέγα-3 λιπαρών είναι ιδιαίτερα σημαντική για την υγεία. Τα λιπαρά αυτού του τύπου μπορούν να βρεθούν σε μεγάλες ποσότητες στους ξηρούς καρπούς. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, αξίζει να προσθέσετε τους ξηρούς καρπούς στη καθημερινή σας διατροφή. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, λίγα καρύδια στο πρωινό ή κάποια αμύγδαλα στη σαλάτα μπορούν να εξισορροπήσουν τα επίπεδα της χολιστερόλης και να αυξήσουν τη διάρκεια της ζωής.
3. Περιορίστε το κόκκινο κρέας
Είναι από τους μεγαλύτερους... διατροφικούς πειρασμούς. Κάποιοι άνθρωποι θα μπορούσαν να τρέφονται αποκλειστικά με μπριζόλες και μπέργκερ. Ομως, όσο ωραίο και να είναι, το κόκκινο κρέας κρύβει αρκετούς κινδύνους για τον οργανισμό. Η συχνή κατανάλωσή του μπορεί να οδηγήσει σε πολλά προβλήματα υγείας. Ειδικά τα επεξεργασμένα κρέατα όπως τα λουκάνικα και τα αλαντικά, συνδέονται άμεσα με καρδιακές παθήσεις και αρκετές μορφές καρκίνου.
4. Πηγαίνετε για ένα τρέξιμο
Τα οφέλη της άσκησης στον οργανισμό είναι θεαματικά. Οι ενδορφίνες που απελευθερώνονται, η μείωση της αρτηριακής πίεσης και η... χαλάρωση του μυαλού είναι λίγα από τα καλά χαρακτηριστικά του τρεξίματος. Μια μελέτη που προέκυψε από Δανούς ερευνητές, υποστηρίζει πως το τρέξιμο μπορεί να προσθέσει πάνω από έξι χρόνια ζωής στους άνδρες και πάνω από πέντε χρόνια ζωής στις γυναίκες.
5. Διαλογιστείτε και αποβάλλεται το άγχος
Μια μελέτη στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια-Ντέιβις διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που ασκούν τακτικά το διαλογισμό έχουν υψηλότερα επίπεδα της τελομεράσης. Αυτό είναι το ένζυμο που είναι υπεύθυνο για την επιμήκυνση των τελομερών στα άκρα των χρωμοσωμάτων σας, οι οποίες επηρεάζουν τη γήρανση. Απλούστερα, ο διαλογισμός μπορεί να οδηγήσει στη μακροζωία. Εξάλλου, ο διαλογισμός είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να διαχειριστεί κάποιος το άγχος και να ισορροπήσει τη πίεση του αίματος.
prisonplanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: