Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Οι δέκα δημοφιλέστερες αφορμές για καβγά στο σπίτι

Όλοι πλέον δουλεύουν εξαιρετικά σκληρά έχοντας ελάχιστο ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή τους, όμως, όπως αποκαλύπτει μια έρευνα, πάντα βρίσκουν χρόνο, για να διαφωνήσουν με το ταίρι τους για θέματα, που αφορούν στις δουλειές του σπιτιού.

Η έρευνα, που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «The daily Telegraph», αποκαλύπτει, πως τα περισσότερα ζευγάρια σπαταλούν κατά μέσο όρο 264 λεπτά την εβδομάδα σε διαφωνίες για την κοινή τους ζωή στο σπίτι, κάτι, που ισοδυναμεί με 10 ημέρες τον χρόνο!
Οι αφορμές του οικιακού «πολέμου»
Ένα στα 4 ζευγάρια, που συμμετείχε στην έρευνα, ανέφερε, πως οι καβγάδες τους επικεντρώνονται σε θέματα, όπως, ότι κάποιος από τους δύο, αναβάλλει να κάνει κάποιο «μερεμέτι» στο σπίτι, ενώ η αμέσως επόμενη αιτία για καβγά είναι το πλυντήριο-που δεν βάζει κανείς, μια «δημοφιλής» αιτία προστριβών, που συγκεντρώνει το 24% των ψήφων.
Ο αμέσως επόμενος λόγος για καβγά, είναι η προσπάθεια κάποιος από τους δυο να πει ψέματα ή να κρύψει λεκέδες και στίγματα, που προκάλεσε στα έπιπλα, χωρίς να το παραδεχθεί ενώ ακολουθεί ο «αιώνος» λόγος διαμάχης ανάμεσα στα δύο φύλα-το σηκωμένο καπάκι της λεκάνης… Φυσικά, η συζυγική ειρήνη διαταράσσεται και όταν τα ρούχα είναι πεταμένα εδώ και εκεί στο σπίτι και οι δουλειές έχουν μισοτελειώσει…
Πάντα φταίνε οι άλλοι…
Οι άνδρες συμμετέχοντες στην έρευνα, παραδέχθηκαν, πως είναι περισσότερο πιθανό (ποσοστό 7%) να πουν ψέματα στις συντρόφους τους προκειμένου να αποφύγουν ένα οικιακό καθήκον. Μια ακόμη πιο «πειστική» δικαιολογία, που χρησιμοποιούν οι άνδρες, για να αποφύγουν μια δουλειά είναι παλαιότεροι τραυματισμοί, που δεν τους επιτρέπουν π.χ. να σκύβουν ή να σηκώνουν βάρη!
Το 30% των ζευγαριών, παραδέχθηκε, πως έχουν κατά καιρούς χρησιμοποιήσει την πίεση της δουλειάς τους σαν δικαιολογία, για να αποφύγουν μια «αγγαρεία» στο σπίτι, το 24% έριξε το φταίξιμο στα παιδιά για την ακαταστασία, που επικρατεί στο σπίτι ενώ δεν ήταν λίγοι και εκείνοι, που κατηγόρησαν ακόμη και τα… κατοικίδια για το οικιακό χάος!
Τουλάχιστον ένας καβγάς την ημέρα…
Τα ζευγάρια έχουν κατά μέσο όρο 135 καβγάδες τον χρόνο με αφορμή τα οικιακά, με ένα ποσοστό της τάξεως του 13% να αναφέρει, πως μαλώνουν τουλάχιστον μία φορά την ημέρα για αυτά τα θέματα με το ταίρι τους. Βασικότερος λόγος των διενέξεων για τις γυναίκες (σε ποσοστό 59%) , ήταν τα «μερεμέτια», που ποτέ δεν ολοκλήρωσαν οι σύζυγοί τους.
Οι ερευνητές ανέφεραν, ότι το να ξεχάσεις να κατεβάσεις τα σκουπίδια ή να κάνεις ένα μερεμέτι στο σπίτι, δεν είναι και κανένα «έγκλημα», ωστόσο, τέτοιου είδους αφορμές, αν και φαινομενικά είναι αστείες, μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές προστριβές ανάμεσα σε ένα ζευγάρι. Η «οικιακή ειρήνη», είναι ιδιαίτερα εύθραυστη και μπορεί να διαταραχθεί ανά πάσα στιγμή και μάλιστα με μια φαινομενικά αστεία αφορμή…
Οι δέκα δημοφιλέστερες αφορμές «οικιακού καβγά»…
1)Πεταμένα ρούχα εδώ και εκεί στο σπίτι (35%)
2)Αναβολή για τα απαραίτητα μερεμέτια (28%)
3)Προγραμματισμός μπουγάδας (24%)
4)Αναβολή επιδιόρθωσης χαλασμένων αντικειμένων στο σπίτι (17%)
5)Άρνηση να πεταχτούν τα σκουπίδια (17%)
6)Άρνηση να στρωθεί το κρεβάτι (12%)
7)Το μονίμως ανοιχτό καπάκι της λεκάνης (10%)
8)Το «κρυφτούλι» και τα ψέματα όταν γίνεται μια ζημιά (9%)
9)Το να μην αδειάζει κανείς το πλυντήριο πιάτων (9%)
10)Τα μερεμέτια όταν γίνονται με προχειρότητα (6%).
clickatlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: