Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Απίστευτο: Πέταξε με αεροπλάνο μέσα από την Διώρυγα της Κορίνθου (foto)

Μετά από… πάρα πολλά χρόνια οι προσπάθειες των ανθρώπων της Red Bull έπιασαν τόπο και η περιβόητη άδεια δόθηκε. Το εγχείρημα πτήσης από τον Ισθμό της Κορίνθου φάνταζε σαν όνειρο στο μυαλό κάποιων αλλά όπως αποδείχτηκε ο… επιμένων νικά. Στην περίπτωση αυτή, νικητές αποδείχτηκαν όσοι προσπάθησαν να πείσουν του υπεύθυνους ότι κάτι τέτοιο μπορεί και πραγματοποιηθεί και από την άλλη, ο παγκοσμίου φήμης πιλότος Péter Besenyei κατάφερε ένα μοναδικό αθλητικό επίτευγμα. Να περάσει με το αεροπλάνο του μέσα από τον Ισθμό της Κορίνθου!

O Peter Besenyei ελέγχει πριν πραγματοποιήσει τη μεγάλη πτήση…
Ο άρχοντας των αιθέρων…
Ο Péter Besenyei με την χαρακτηριστική φυσιογνωμία θεωρείται ένας μύθος των ουρανών και εμπνευστής του πρωταθλήματος Red Bull Air Race. Σήμερα κατάφερε να διασχίσει τη μήκους 6,4 χλμ. Διώρυγα της Κορίνθου με το αεροπλάνο του πραγματοποιώντας έναν μοναδικό άθλο, αλλά και κάνοντας ένα πολυετές όνειρό του πραγματικότητα. H ριψοκίνδυνη πτήση ακριβείας του έμπειρου πιλότου, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 26 Μαρτίου 2014. Οι καιρικές συνθήκες ευνόησαν το εγχείρημα που διήρκεσε συνολικά 20 λεπτά. Το ειδικά σχεδιασμένο αεροπλάνο, ένα μονοθέσιο Extra 300S D-EFBY ισχύος 300+ ίππων, βάρους περίπου 608 κιλών, μήκους 6,6 μέτρων και με άνοιγμα φτερών στα 8 μέτρα, πέρασε μέσα από τα τείχη της Διώρυγας που κατασκευάστηκε το 1893, το πλάτος της οποίας κυμαίνεται από 24 ως 50 μέτρα, σε ένα εγχείρημα που όμοιό του δεν έχει πραγματοποιηθεί στο παρελθόν.
Απίστευτη εικόνα…
Επικίνδυνη… αποστολήΗ παράτολμη προσπάθεια του Péter Besenyei περιελάμβανε μεγάλες τεχνικές δυσκολίες, ακόμα και για έναν έμπειρο πιλότο που έχει «γράψει» χιλιάδες ώρες πτήσεων. Ταυτόχρονα, προσέφερε θέαμα που έκοβε την ανάσα. Αφού διέσχισε με ευθυγραμμισμένη πτήση ακριβείας τον Ισθμό, σταδιακά ανέβασε το βαθμό δυσκολίας εκτελώντας πολλαπλά εναέρια tricks και παράτολμες μανούβρες που φάνταζαν αδιανόητες, λόγω του περιορισμένου διαθέσιμου χώρου ανάμεσα στα τοιχώματα της Διώρυγας. Ο Ούγγρος πιλότος στη συνέχεια εκτέλεσε ένα πέρασμα κάτω από την παλιά γέφυρα της Κορίνθου που ακολουθήθηκε από απότομη ανύψωση στον ουρανό και κατακόρυφη κάθοδο μέσα στον Ισθμό.
Ο Péter Besenyei έκανε πράξη το όνειρό του…
Ο Besenyei ολοκλήρωσε εντυπωσιακά με δύο loops γύρω από τη γέφυρα βιολογικού καθαρισμού. Ο ίδιος δήλωσε: «Ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα. Η διώρυγα της Κορίνθου, ένα ιστορικό σημείο της Ελλάδας, αποτελούσε για μένα πρόκληση εδώ και πολύ καιρό. Νιώθω υπέροχα που βρίσκομαι σε αυτή τη μαγευτική και γεμάτη πλούσια ιστορία χώρα και απόλαυσα ιδιαίτερα αυτή τη μοναδική εμπειρία».
Μείνετε συντονισμένοι καθώς το zougla.gr θα αποκαλύψει τις επόμενες ημέρες το παρασκήνιο της γιγαντιαίας προσπάθειας που έγινε επί σειρά ετών απ΄λο ανθρώπους για να γίνει το συγκεκριμένο event… πραγματικότητα.

Διασχίζοντας την Διώρυγα όχι με σκάφος αλλά με… αεροπλάνο!!!!
Για να δείτε αυτή την εικόνα οι προσπάθειες (λόγω γραφειοκρατίας) διήρκησαν 7-8 χρόνια!!!!
Το γεγονός ότι η Red Bull διάλεξε και πάλι την Ελλάδα για να κάνει κάτι πρωτοποριακό πρέπει να μας… προβληματίσει θετικά!!!
Άλλη… αίσθηση. Κρίμα που δεν το ζήσαμε από κοντά…
tsantirinews

Δεν υπάρχουν σχόλια: