Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

ΣΟΚ : Πώς ένα “αθώο” SMS μπορεί να σας οδηγήσει στον πρόωρο θάνατο!

Η εμμονή μας με την τεχνολογία και τις ηλεκτρονικές συσκευές μπορεί να αποβεί μοιραία για την υγεία μας, προειδοποιούν Βρετανοί ερευνητές...


Μελέτη που πραγματοποίησε ο Βρετανικός Σύλλογος Χειροπρακτικών (UCA) αποκαλύπτει ότι η αποστολή SMS και η μακρόχρονη χρήση φορητών συσκευών μπορεί να συμβάλλει στον πρόωρο θάνατο.

Τα αποτελέσματα των αναλύσεων έδειξαν ότι η κακή στάση του σώματος όταν χρησιμοποιούμε αυτές τις συσκευές οδηγεί μακροπρόθεσμα σε αναπνευστικά προβλήματα, με αποτέλεσμα τον αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακών επιπλοκών και πρόωρου θανάτου.

Μάλιστα, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η κακή στάση σώματος είναι εξίσου επικίνδυνη με την παχυσαρκία.

Το νέο ερευνητικό έργο υπέδειξε μια άμεση σχέση μεταξύ της στάσης του σώματος (όταν στέλνουμε μηνύματα ή χρησιμοποιούμε υπολογιστή) και την υπερκύφωσης. Αυτή η ορθοπεδική πάθηση συνδέεται άμεσα με την πνευμονοπάθεια και την καρδιοπάθεια.

Όταν σκύβουμε το κεφάλι και τους ώμους κοιτώντας την οθόνη είναι δυσκολότερο να αναπνεύσουμε σωστά λόγω της περιστολής των μυών, υποστηρίζουν οι ερευνητές. Παράλληλα, τα οστά του θώρακα δεν κινούνται σωστά κι έτσι η καρδιά και οι πνεύμονες δε βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία.

Οι ερευνητές τονίζουν ότι οι μακροχρόνιες βλάβες που προκαλούμε στο σώμα μας είναι σταδιακές, γι’ αυτό και συνηθίζουμε να αγνοούμε τις πρώτες αρνητικές ενδείξεις. Ωστόσο, υπογραμμίζουν ότι οι μελλοντικές επιπτώσεις επηρεάζουν σημαντικά την ποιότητα ζωής μας.

gr.celebrity.yahoo

Δεν υπάρχουν σχόλια: