Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Ξεπέρασε τη ντροπή σου! Ακολούθησε τις συμβουλές και κάντο παιχνιδάκι

 Όλοι κατά καιρούς έχουμε νιώσει από ντροπή πως θα θέλαμε να ανοίξει η γη να μας καταπιεί!

Shar
Μήπως ανήκεις στην κατηγορία εκείνων των ανθρώπων που νιώθουν άβολα όταν βρίσκονται με ξένους ή με άτομα που δεν γνωρίζουν καλά, που κοκκινίζουν, ιδρώνουν, σφίγγεται το στομάχι τους, χάνουν τα λόγια τους και θέλουν να το βάλουν στα πόδια όταν οι καταστάσεις γύρω τους φέρνουν σε αμηχανία?

Μήπως νιώθεις άσχημα όταν η προσοχή των άλλων εστιάζεται πάνω σου και προτιμάς να περνάς απαρατήρητος? Μην αφήνεις την ντροπή να δυσκολεύει την καθημερινότητά σου. Αντιμετώπισέ τη με μικρές καθημερινές ασκήσεις θάρρους και βγάλε τη από τη ζωή σου σαν μια κακιά συνήθεια.
-Προσπάθησε σιγά-σιγά να αλλάξετε μικρές καθημερινές αλλά ουσιαστικές συνήθειες συμπεριφοράς. Μίλησε πιο δυνατά, κοίταξε τον συνομιλητή σου στα μάτια, ζήτησε οδηγίες από κάποιον άγνωστο, πες στο σερβιτόρο ότι ο καφές σου δεν είναι όπως τον ζήτησες.
-Μη σκέφτεσαι ότι οι άλλοι θα κρίνουν τις απόψεις ή τις ικανότητές σου. Αν εσύ θεωρείς τον εαυτό σου βαρετό ή αδιάφορο, τότε αυτόματα αυτό θα είναι και το μήνυμα που περνάς και στους γύρω σου. Διεκδίκησε την προσοχή των άλλων και το λόγο και το χώρο που σου ανήκει. Σίγουρα θα έχεις πολύ ενδιαφέροντα πράγματα να μοιραστείς.
-Μην απομονώνεσαι και μην κυριεύεσαι από αρνητικές σκέψεις για τον εαυτό σου. Ξεπέρασε  πρώτα τους εσωτερικούς σου φόβους και σιγά-σιγά θα ξεπεράσεις και τους κοινωνικούς. Μην θεωρείτς ότι μειονεκτείς απέναντι στους άλλους απλά και μόνο επειδή είσαι λιγότερο κοινωνικος ή εσωστρεφής.
-Μην φοβάσαι να κάνεις ή να πείς κάτι λάθος. Κανείς δεν είναι τέλειος. Μην αφήνεις την ντροπή, το άγχος και την ανασφάλεια να σου στερούν τη χαρά των κοινωνικών δραστηριοτήτων και της διαπροσωπικής επαφής.
-Προετοιμάσου για την απόρριψη ή την αποτυχία. Δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου αν κάτι δεν πάει όπως θέλεις.  Και τα καλά και τα κακά αποτελούν πολύτιμες εμπειρίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: