Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Ποιοι µας παρακολουθούν και πώς; μερος 2ο





Ερωτήσεις και απαντήσεις για όσα θέλατε να µάθετε αλλά δεν ξέρατε πού να ρωτήσετε!


ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ
ΣΕ ΔΡΟΜΟ

Υπάρχουν τρία βασικά είδη:
Α. Η προσεκτική (που δύσκολα την καταλαβαίνεις και γίνεται κυρίως από παράλληλους δρόµους και µε πολλαπλά οχήµατα και ανθρώπους).
Β. Η αδιάφορη εάν θα την αντιληφθείς, που γίνεται µε δίκυκλα ή οχήµατα ή πεζούς που σας ακολουθούν από µικρή απόσταση.
Γ. Η επιδεικτική, που έχει σκοπό να σπάσει τα νεύρα του παρακολουθούµενου και γίνεται από πολύ µικρή απόσταση, ώστε να γίνει φανερή η παρουσία του ατόµου, της µοτοσικλέτας ή του οχήµατος, συχνά και µε ανταλλαγή «άσχετων» ερωτήσεων που έχουν σκοπό την πρόκληση. ΛΥΣΗ: Εξαρτάται από ποιο χωριό είστε. Στη Μάνη έτσι φτιάχνουµε π.χ. τον καγιανά!

ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ
ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ
Αυτοκίνητα µε γράµµατα από σειρές που είχαν οι παλιές πινακίδες σε νέα µοντέλα (προσοχή, δίνονται επίσης λόγω ελλείψεων και σε νέα οχήµατα, εποµένως µην τρελαθείτε µε τη µία).
Κάποιον που περιµένει δίπλα σε µια µοτοσικλέτα για ώρες ή συχνά στη γωνία του δρόµου σας. Κάποιον που όταν τον περνάτε πιάνει το κεφάλι του ή τα µαλλιά του ή, όταν σας δει ερχόµενος από απέναντι, αλλάζει ξαφνικά δρόµο και αποµακρύνεται.Ταξιτζήδες που κάθονται την ώρα του µεροκάµατου έξω από το σπίτι σας και ζευγάρια που δεν… έχουν και πολλή φαντασία στην παρέα.
Νοσηλευτές του ΕΚΑΒ που βρίσκονται πεζοί κοντά στο σπίτι σας µε… τη στολή, µακρυµάλληδες 50άρηδες που σας πιάνουν κουβέντα αλλά και… Πακιστανούς, Αλβανούς κ.ά. που κάτι ψάχνουν, πάντοτε εκεί κοντά όπου βρίσκεστε εσείς.
Μοτοσικλετιστές που µοιάζει να σας… συνοδεύουν (κακό µαντάτο, εκτός αν πιστεύετε ότι έχετε ισχυρούς φίλους που ενδιαφέρονται για σας. Συµβαίνουν και τέτοια).
Όταν βρίσκεστε σε ερηµικό µέρος ή δρόµο και ξαφνικά αρχίζει η… κίνηση, ακόµη και αν αυτοί που περνούν κοντά σας έχουν σκυλάκια ή είναι… Αιθίοπες. Οι ντετέκτιβ, οι ιδιωτικοί κ.ά. ερευνητές δεν είναι καθόλου… ρατσιστές ή σοβαροφανείς!
Προσέξτε την οικιακή βοηθό που είναι «µια καλή, ταλαιπωρηµένη γυναίκα από το Νοβοροσίσκ». Οι επαφές µε αγνώστους προς την οικογένειά σας, η εξαφάνιση κάποιων «ασήµαντων» εγγράφων, φωτογραφιών και καρτελών από χάπια θα πρέπει να σας προβληµατίσει, αφού µπορεί κάποιος άλλος, πέραν του φούρναρη και του περιπτερά, να µαθαίνει πολλά για εσάς!

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ…
Όπως έλεγε ο Τζον Ντάγκλας, ιδρυτής του profiling και πρότυπο για τον εµπνευστή της σειράς «Criminal Minds» και του φιλµ «Η σιωπή των Αµνών», «φθονούµε ό,τι ποθούµε και ποθούµε αυτό που βλέπουµε καθηµερινά». Και τόνιζε: «Βασικές αρχές, Κλαρίς. Απλότητα. Διάβασε Μάρκο Αυρήλιο. Για κάθε πράγµα να ρωτάς: Τι είναι αυτό καθαυτό; Ποια είναι η φύση του; Τι κάνει ακριβώς αυτός ο άνθρωπος που ψάχνεις; Για να µπει στο µυαλό κάποιων να κάνουν µια τόσο µεγάλη σκηνοθεσία πρέπει να κρύβεται από πίσω κάτι πολύ σοβαρό ως κίνητρο... Και το βασικότερο κίνητρο είναι ο φθόνος»…
Άρα, όποιος µας «παρενοχλεί», θέλει να µαθαίνει τι κάνουµε κ.λπ., και αν δεν είναι επαγγελµατικός ανταγωνιστής είναι κάποιος που µας ξέρει καλά: στενός «φίλος» ή συγγενής… Τα συµπεράσµατα για το πώς και το γιατί, δικά σας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: