Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Θες να δεις την απογείωση αυτού του αεροπλάνου....είσαι σίγουρος??


Η περιοχή Lukla στο Νεπάλ είναι το σημείο αφετηρίας για κάποιον που έχει βάλει στόχο την κορυφή του Έβερεστ και προσδοκά να την κατακτήσει! Θα σκεφτείτε ότι όποιος πάρει μια τέτοια απόφαση έχει σίγουρα πολύ τόλμη και εμπιστοσύνη στον εαυτό του...

Αν σας λέγαμε όμως ότι για να φτάσει σ' αυτή την περιοχή κανείς θα πρέπει πρώτα να προσγειωθεί αισίως στο αεροδρόμιο Lukla που είναι το πιο επικίνδυνο του κόσμου;



Και αυτό γιατί; O διάδρομος προσγείωσης στο αεροδρόμιο είναι εντυπωσιακά μικρός και δεν αφήνει περιθώρια για λάθη... Πόσο μάλλον όταν ένα αεροπλάνο απογειώνεται! Το μήκος του είναι μόλις 450 μέτρα, με πλάτος αγγίζει τα 20 μέτρα και στο τέλος του υπάρχει μόνο ο γκρεμός.

Συνεπώς, μόνο οι πιο έμπειροι πιλότοι του Νεπάλ επιτρέπεται να πραγματοποιούν τις πτήσεις προς αυτό το αεροδρόμιο και παρ' όλα αυτά την περίοδο αιχμής οι πτήσεις φτάνουν τις 50 σε αριθμό ανά ημέρα!

Βέβαια, ετοιμαστείτε και για το πολύ πιθανό ενδεχόμενο της καθυστέρησης στην πτήση σας καθώς ο άνεμος και οι κακές καιρικές συνθήκες αποτελούν συχνό και σημαντικό παρανομαστή στη συγκεκριμένη διαδρομή!

Η αεροπορική εταιρεία Yeti Airlines πραγματοποιεί συνήθως αυτά τα δρομολόγια.




travelstyle.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: