Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Οι ευεργετικές ιδιότητες του κακάο


Μια κούπα κακάο σκέτο, χωρίς ζάχαρη και γάλα, μπορεί να ωφελήσει τον οργανισμό σας πολύ περισσότερο απ' όσο φαντάζεστε. Δεν είναι άλλωστε τυχαία και η ονομασία του (Theobroma cacao), δηλαδή φαγητό των Θεών.


Το κακάο περιέχει φλαβονοειδή συστατικά που έχουν αντιοξειδωτική δράση, σταματώντας τη δράση των ελεύθερων ριζών και προφυλάσσοντας από τον καρκίνο, τις καρδιοπάθειες και τη γήρανση.

Προστατεύει επίσης την καρδιά αφού περιέχει πολυφαινόλες, οι οποίες δρουν αντιοξειδωτικά, αποτρέποντας την ανάπτυξη βλαβών στα αιμοφόρα αγγεία.

Αν έχετε πεσμένη διάθεση το κακάο θα σας βοηθήσει να νιώσετε καλύτερα. Καταναλώνοντάς το εκκρίνονται από τον εγκέφαλο ενδορφίνες, ουσίες που βελτιώνουν την ψυχική διάθεση και σεροτονίνη που έχει αντικαταθλιπτική δράση.

Προσέξτε όμως!Φροντίστε το κακάο να είναι σκέτο, βρασμένο απλά με νερό!

Δεν υπάρχουν σχόλια: