Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

ΣΚΕΨΕΙΣ - ΛΟΓΙΑ... n2

Στη σημερινή κοινωνία ζούμε τις μέρες πολύ έντονα, γίνονται τόσα πράγματα σε μικρό χρονικό διάστημα, συναναστρεφόμαστε πολύ κόσμο και η αλήθεια είναι ότι δεν προλαβαίνουμε να ‘’χωνέψουμε’’ καλά-καλά όσα μας συμβαίνουν ,τις αλλαγές που γίνονται γύρω μας.

 Παρασυρόμαστε από τα γεγονότα και την καθημερινότητα και δεν βρίσκουμε λίγο χρόνο για περισυλλογή και επαναπροσδιορισμό των αναγκών μας και των θέλω μας ,με αποτέλεσμα να χάνουμε τον εαυτό μας !

Και εκεί έρχονται οι διακοπές που και τότε μπορεί να δυσκολευόμαστε να βρούμε χρόνο για σκέψη αλλά τουλάχιστον αυτές τις μέρες για τους περισσοτέρους είναι πιο εφικτό κατι τέτοιο να συμβεί .

΄Έτσι ξαφνικά συνειδητοποιούμε πόσα πράγματα έχουν αλλάξει, μερικές φορές εν αγνοία μας, πόσο έχουμε ξεφύγει από τους στόχους μας που είχαμε θέσει αρχικά, πόσο έχουμε εμείς αλλάξει σε αυτό το χρονικό διάστημα. Χμ, και τότε έρχεται η μελαγχολία να καλύψει σαν πέπλο τις γιορτές, μια παράξενη μελαγχολία και νοσταλγία, άνθωποι που ανακαλύπτουμε ξαφνικά ότι λείπουν από τη ζωή μας ,πράγματα που δεν κάναμε ενώ θέλαμε, καταστάσεις που αναπολούμε!

Ίσως τελικά η μελαγχολία αυτή να μας ωθεί να βάλουμε σε τάξη τις σκέψεις και τα συναισθήματα μας και έτσι μετά το πέρας των γιορτών να προσπαθήσουμε να κάνουμε την ζωή μας ακόμα πιο όμορφη ,να ξορκίσουμε ό, τι μας στενοχωρεί και να διαλέξουμε άλλα καλύτερα και ζωηρότερα χρώματα για να ζωγραφίσουμε το μοναδικό παρόν μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: