Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Αν δεις στον ύπνο σου...


Όλοι βλέπουμε όνειρα, άλλοι τα θυμόμαστε, άλλοι πάλι όχι. Βέβαια όσο ακρυπτογράφητα και αν είναι ακόμη τα ονειρικά αυτά μονοπάτια, οι ειδικοί (και ο ονειροκρίτης) έχουν καταφέρει να ερμηνεύσουν κάποια στοιχεία των ονείρων, που όλοι χωρίς εξαίρεση συνήθως βλέπουμε...

Αν δείτε λοιπόν στον ύπνο σας:



…ότι σας κυνηγούν


Συχνά η αιτία που βλέπετε ότι σας κυνηγούν, δεν απορρέει από τον πραγματικό φόβο ότι όντως θα σας κυνηγήσει κάποιος, αλλά από κάτι ή κάποιον που προσπαθείτε εσείς ο ίδιος να αποφύγετε. Συνήθως αυτά τα όνειρα βοηθούν να καταλάβουμε ότι χρειάζεται να δώσουμε περισσότερη προσοχή σε κάποιον τομέα της ζωής μας.


… νερό


Το νερό αποτελεί συχνά τα συναισθήματά μας ή τις αισθήσεις του μυαλού μας. Η ποιότητα του νερού, αν είναι ήρεμο ή καθαρό για παράδειγμα, συχνά προσφέρει διορατικότητα στο πόσο αποτελεσματικοί είμαστε στη διαχείριση των συναισθημάτων μας.


…οχήματα


Είτε είναι αυτοκίνητο, είτε αεροπλάνο, τρένο ή πλοίο, τα οχήματα στο όνειρό μπορεί να αντανακλούν ποια κατεύθυνση θεωρούμε ότι έχει πάρει η ζωή μας και πόσο μπορούμε να έχουμε τον έλεγχο αυτής. Τα οχήματα επίσης μπορεί να μας δώσουν τη δύναμη για να κάνουμε μια μετάβαση ή να επισημάνουν τα εμπόδια, που νομίζουμε ότι αντιμετωπίζουμε.


… ανθρώπους


Βλέποντας άλλους ανθρώπους στο όνειρό μας είναι συχνά μια αντανάκλαση των διαφορετικών πλευρών του εαυτού μας. Αν για παράδειγμα ονειρεύεστε έναν εραστή, αυτή είναι μία συμβολική πτυχή του εαυτού σας, από την οποία αισθάνεστε ότι είστε ξεκομμένοι.


…ότι παραλύετε


Τα όνειρα που βλέπετε ότι παραλύετε συχνά αντιπροσωπεύουν την επικάλυψη μεταξύ του σταδίου REM και του σταδίου εγρήγορσης του ύπνου, ενώ ενδεχομένως να σημαίνουν ότι δεν έχετε τον έλεγχο της ζωής σας.


…ότι πεθάνατε


Παρά το γεγονός ότι ο θάνατος είναι μία αρνητική πτυχή, στα όνειρα συχνά συνδέεται πιο άμεσα με μία δραματική αλλαγή, που συμβαίνει στη ζωή σας, προκειμένου να δημιουργηθεί χώρος για κάτι νέο.


…ότι είστε γυμνός


Η συναισθηματική ή ψυχολογική έκθεση/ ευπάθεια πολύ συχνά εκφράζεται στα όνειρα μέσα από το γυμνό, λένε οι ειδικοί. Το μέρος του σώματος που είναι εκτεθειμένο μπορεί να δώσει περισσότερες πληροφορίες για τα συναισθήματα που προσπαθούν να μας κάνουν τα όνειρα να καταλάβουμε.


…μωρό


Το μωρό είναι ένδειξη του νέου, του καινούριου. Αυτό θα μπορούσε να είναι μία ιδέα, μια δουλειά ή νέες δυνατότητες σε κάποιον συγκεκριμένο τομέα της ζωής.


…φαγητό


Τα τρόφιμα συμβολίζουν την ενέργεια, τη γνώση ή την πνευματική τροφή που έχει άμεση σχέση με τη διάνοια, τα συναισθήματα και την πνευματικότητά μας. Παράλληλα, μπορεί επίσης να είναι μια ένδειξη ότι διψάτε για πνευματική τροφή και γνώσεις.


…σπίτι


Το σπίτι αντιπροσωπεύει συχνά το μυαλό. Διαφορετικά επίπεδα ή δωμάτια μπορούν να αφορούν σε διαφορετικά θέματα της ζωής του ατόμου ή διαφορετικούς βαθμούς της συνείδησή του. Το υπόγειο συχνά αντιπροσωπεύει ό, τι έχει παραμεληθεί ή ό, τι αυτός που ονειρεύεται δεν γνωρίζει, ενώ τα υπνοδωμάτια αφορούν σε μύχιες σκέψεις και συναισθήματα.


…ότι κάνετε σεξ


Το σεξ στα όνειρα μπορεί απλά να είναι μια διέξοδος για τη σεξουαλική έκφραση. Παράλληλα, βέβαια μπορεί να συμβολίζει τη σχέση που έχετε με τον εαυτό σας ή τους άλλους.


Ωστόσο, παρά τα κοινά χαρακτηριστικά που μπορούν να παρουσιάζουν τα όνειρα, η ουσία είναι ότι μόνο αυτός που βλέπει το όνειρο μπορεί να ερμηνεύσει το πραγματικό νόημα και τη σημασία που συμβολίζουν για τη ζωή του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: