Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Τι πρεπει να κανουμε οταν εχει βραχει το κινητο μας τηλεφωνο

Ένας εφιάλτης που δυστυχώς γίνεται πραγματικότητα καθημερινά. Τα αταίριαστο δίδυμο "νερό - smartphone" κάνει αισθητή την παρουσία του με όποιο τρόπο μπορεί!


Επειδή μπορεί μερικά κινητά να κοστίζουν όσο ένα μηνιάτικο, οι εταιρείες κατασκευής τους δεν καλύπτουν τις βλάβες λόγω υγρασίας και επειδή η επισκευή απαιτεί και τον μισθό του επόμενου μήνα, παρακάτω ακολουθούν οδηγίες για την διάσωση ενός smartphone από το νερό.

1) Αφαιρέστε αμέσως την μπαταρία. Το νερό μπορεί να καταστρέψει και την κάρτα SIM, οπότε εαν περιέχει σημαντικά για εσάς δεδομένα αφαιρέστε την αμέσως.

2) Εαν το κινητό βράχηκε από κάποιο αναψυκτικό ή θαλασσινό νερό (άλλο κακό να μην μας βρει!), τότε πρέπει να καθαρίσετε την συσκευή με επιπλέον νερό ή καθαρό οινόπνευμα. Διαφορετικά το αλάτι ή η ζάχαρη θα κατασκηνώσουν σε ζωτικά σημεία του κινητού τηλεφώνου.

3) Σκουπίστε με απορροφητικό χαρτί ή πετσέτα όσο πιο προσεκτικά γίνεται την μπαταρία και την υπόλοιπη συσκευή. Μπορεί να είναι μια χρονοβόρα διαδικασία αλλά αξίζει την προσπάθεια.

Προσοχή:

α) Δεν πρέπει να βάλουμε το κινητό στον ήλιο για να "στεγνώσει". Αυτό το κάνουμε με τα ρούχα!
β) Δεν πρέπει να στεγνώσουμε το κινητό με το πιστολάκι. Η θερμοκρασία του θα χειροτερέψει την κατάσταση του κινητού ή θα σκορπίσει το νερό και σε τυχόν στεγνά μέρη της συσκευής.
γ) Επειδή η φαντασία πολλών οργιάζει, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να βάλετε το κινητό στον φούρνο. Ούτε στον "αέρα" ούτε σε χαμηλή θερμοκρασία πάνω στο ταψάκι.

4) Τέλος για την διάσωση της συσκευής θα καταφύγουμε στο ρύζι. Έχει μεγάλη απορροφητική ικανότητα και κοστίζει ελάχιστα. Τοποθετείστε το κινητό σας μέσα σε ωμό ρύζι και αφήστε το εκεί για 24 ώρες. Στην αγορά κυκλοφορούν επίσης και πακέτα εκτάκτου ανάγκης για βρεγμένα κινητά.

Εαν μετά απ' όλα αυτά το κινητό σας δεν επανέλθει, δυστυχώς θα βάλετε το χέρι στην τσέπη, θα το πάτε για επισκευή και το πάθημα θα σας γίνει μάθημα. 

dwrean.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: