Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Αυτές είναι οι τροφές που δυναμώνουν το μυαλό και βοηθούν στη συγκέντρωση

Σε μια τόσο γεμάτη ζωή, όπως αυτή που κάνουν οι περισσότεροι από εμάς στις μέρες μας, σίγουρα υπάρχουν στιγμές που ο εγκέφαλός μας δεν αντέχει την πίεση και θέλει να ξεφύγει.
Μέσω της διατροφής σίγουρα μπορούμε να πετύχουμε ικανοποιητικά αποτελέσματα. Δείτε τις «έξυπνες» τροφές και ποτά που μπορείτε να εντάξετε στη διατροφή σας.

Η καφεΐνη
Η καφεΐνη μπορεί να σας ενεργοποιήσει και να σας βοηθήσει να συγκεντρωθείτε. θα την βρείτε κυρίως στον καφέ αλλά και σε σοκολάτες, ενεργειακά ποτά και φάρμακα. Η κατανάλωσή της χρειάζεται προσοχή, γιατί τα αποτελέσματα μπορεί να είναι ανεπιθύμητα.
Η ζάχαρη
Η ζάχαρη είναι η τροφή που «προτιμά» ο εγκέφαλός σας. Συγκεκριμένα η γλυκόζη, την οποία μεταβολίζει το σώμα σας από τους υδατάνθρακες και τα σάκχαρα που καταναλώνετε. Αν φάτε ή πιείτε κάτι γλυκό μπορείτε να ενισχύσετε, ύστερα από ώρα, τη συγκέντρωσή σας και τη διαύγειά σας. Μην υπερβάλλετε όμως γιατί οι θερμίδες είναι αρκετές και η ζυγαριά δε συγχωρεί!
Τα ψάρια (η καλύτερη τροφή για τον εγκέφαλο)
Τροφές πλούσιες σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι απαραίτητες για τη σωστή λειτουργία και ανάπτυξη του εγκεφάλου, ενώ συνδέονται και με τη μείωση των πιθανοτήτων εμφάνισης άνοιας και εγκεφαλικού επεισοδίου.
Ξηροί καρποί και σοκολάτα
Οι ξηροί καρποί είναι άριστες πηγές αντιοξειδωτικών και βιταμίνης Ε. Προλάβετε την εξασθένιση των γνωστικών σας λειτουργιών καταναλώνοντάς τους.
Αντιοξειδωτικά περιέχει και η μαύρη σοκολάτα, όσο και καφεΐνη που όπως είπαμε ενισχύει τη συγκέντρωση.
Αβοκάντο και προϊόντα ολικής άλεσης
Μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης χοληστερόλης, βελτιώνοντας τη ροή του αίματος. Τα αβοκάντο περιέχουν μονοακόρεστα λιπαρά, που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του οργανισμού.
Μην αμελείτε το πρωινό
Ξεκινήστε με ένα φυσικό χυμό, ένα ψωμάκι ολικής άλεσης με σολομό και ένα φλιτζάνι καφέ. Ακόμη, κυρίαρχο ρόλο παίζει και ο ύπνος. φροντίστε να έχετε κοιμηθεί καλά το προηγούμενο βράδυ και να πίνετε αρκετό νερό.
Σύμφωνα με έρευνες η κατανάλωση ενός σωστού πρωινού μπορεί να βελτιώσει τη μνήμη και την προσοχή.
govastileto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: