Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Πόσα χρώματα μπορεί να έχει μια παραλία;


Η φύση έχει μεγάλη φαντασία και δεν διστάζει να δοκιμάσει να ταράξει τα νερά της κλασσικής παραλίας με τη μπεζ άμμο και τα γαλαζοπράσινα νερά! Παραλίες που τα χρώματά τους καλύπτουν όλη τη χρωματική παλέτα θα σας κάνουν να μην πιστεύετε στα μάτια σας!


Μαύρη άμμος: Muriwai Black Sand Beach, Νέα Ζηλανδία
Η μαύρη άμμος είναι συνήθως αποτέλεσμα ηφαιστειακής δραστηριότητας και τη συναντάμε συχνά σε μέρη με εκρηκτικό παρελθόν! Η εκπληκτική παραλία Muriwai της Νέας Ζηλανδίας με την μαύρη άμμο εκτείνεται σε μήκος 60 χιλιομέτρων και μαζί με τον άσπρο αφρό των κυμάτων της μοιάζει με ασπρόμαυρη φωτογραφία. Και επειδή η Νέα Ζηλανδία είναι αρκετά μακριά, υπάρχει και η ελληνική έκδοση της μαύρης παραλίας στη Σαντορίνη.

Κόκκινη άμμος: Κόκκινη Παραλία, Σαντορίνη
Η κόκκινη άμμος είναι αποτέλεσμα της ηφαιστειακής δραστηριότητα της Θήρας και οι εντυπωσιακοί κόκκινοι βράχοι που πλαισιώνουν την παραλία κάνουν το σκηνικό ακόμα πιο δραματικό. Οι πινελιές σε λευκό και μαύρο χρώμα οφείλονται στα ηφαιστειακά πετρώματα. Σε κοντινή απόσταση και ο αρχαιολογικός χώρος του Ακρωτηρίου αν θέλετε να λύσετε τις απορίες σας για το πώς ήταν το νησί πριν την έκρηξη του ηφαιστείου και τη δημιουργία της κόκκινης παραλίας.

Πράσινη άμμος: Papakōlea Beach, Χαβάη
Το χρώμα της οφείλεται στους μικροσκοπικούς πράσινους κρυστάλλους από τους οποίους αποτελείται και που προέρχονται από τους βράχους λάβας που έχουν παγιδευτεί στα νερά του κόλπου. Λόγω της πυκνότητάς τους οι κρύσταλλοι δεν παρασύρονται από την παλίρροια, με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται κατά μήκος της ακτογραμμής δημιουργώντας την πράσινη παραλία.

Ροζ άμμος: Pink Sand Beach, Μπαχάμες
Οφείλει το χρώμα της στα σπασμένα κοράλια και κοχύλια καθώς και τη συγκέντρωση ανθρακικού ασβεστίου που άφησαν πίσω τους μικροσκοπικά θαλάσσια πλάσματα που ζουν στους κοραλλιογενείς υφάλους που περιβάλλουν την παραλία.

Πολύχρωμη άμμος: Rainbow Beach, Αυστραλία
Υπάρχουν 74 διαφορετικές αποχρώσεις στην άμμο της παραλίας που έχουν δημιουργηθεί από έναν παράξενο συνδυασμός διάβρωσης και οξείδωσης σιδήρου. Το ρομαντικό της όνομα όμως σαν παραλία του Ουράνιου Τόξου το πήρε από έναν ντόπιο μύθο των Αβοριγίνων σύμφωνα με τον οποίο η άμμος έγινε πολύχρωμη όταν το πνεύμα του ουράνιου τόξου νικήθηκε σε μια μάχη από μια όμορφη γυναίκα και άφησε τα χρώματά του στην παραλία για πάντα.

touristorama.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: