Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Τι αποκαλύπτουν οι προτιμήσεις των ανδρών για το μεγάλο στήθος…

Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι οι προτιμήσεις των ανδρών για το μέγεθος του γυναικείου στήθους σχετίζονται άμεσα και με την άποψη που έχουν για τις ίδιες τις γυναίκες.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι σεξιστικές συμπεριφορές των ανδρών ταυτίζονται με την προτίμηση για το πλούσιο μπούστο.


Στη μελέτη που δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση Archives of Sexual Behavior συμμετείχαν 361 Βρετανοί ηλικίας 18 έως 68 ετών. Οι άνδρες έπρεπε να κοιτάξουν μια σειρά από ψηφιακά μοντέλα γυναικών και να τις βαθμολογήσουν αναλόγως. Οι εικόνες των γυναικών ήταν πανομοιότυπες, με μόνη διαφορά το μέγεθος του στήθους.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Γουέστμινστερ και το Πανεπιστήμιο του Νιούκασλ διαπίστωσαν ότι το 32,7% των ανδρών έδειξε μια σταθερή προτίμηση στο στήθος μεσαίου μεγέθους. Το 24,4% των ανδρών έδωσε υψηλότερη βαθμολογία στο μεγαλύτερο στήθος και μόλις το 15,5% φάνηκε να προτιμά το μικρό στήθος. Τα ποσοστά για το πολύ μεγάλο ή το πολύ μικρό στήθος ήταν 19,1% και 8,3% αντίστοιχα.

Μετά το τεστ με τις φωτογραφίες, οι άνδρες έπρεπε να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με τις απόψεις τους για το γυναικείο φύλο και τη στάση τους απέναντι στις γυναίκες. Οι ερωτήσεις αφορούσαν σε γενικές απόψεις αλλά και πιο ειδικές συμπεριφορές όπως η εχθρικότητα και ο εποικοδομητικός σεξισμός. Ως εποικοδομητικός σεξισμός θεωρείται ένα φαινομενικά θετικά πρότυπο που αφορά στις γυναίκες, το οποίο στην πραγματικότητα είναι καταστροφικό για την ισότητα των δύο φύλων.

Οι αναλύσεις έδειξαν ότι οι άνδρες που προτιμούν το μεγαλύτερο στήθος έχουν την τάση να βλέπουν τις γυναίκες ως κατώτερες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι επιστήμονες καταλήγουν σε τέτοιου είδους παρατηρήσεις, καθώς και παλαιότερα είχε παρατηρηθεί ότι η άποψη των ανδρών για την ιδανική γυναίκα επηρεάζεται άμεσα από τις πεποιθήσεις τους για το γυναικείο φύλο.

onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: