Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Απιστευτο..!!! Ανοίγει τα πόδια και γεννάει τους πίνακές της (VIDEO)

Η Γερμανίδα performance artist μας αφήνει άναυδους με τον τρόπο που δημιουργεί τους πίνακές της. Τους γεννάει κυριολεκτικά.

Η νεαρή περφόρμερ Μάιλο Μόιρ (Milo Moire) σπρώχνει αυγά παραγεμισμένα με μελάνι και ακρυλική μπογιά μέσα στον κόλπο της και έπειτα μιμούμενη τη διαδικασία της γέννας τα πετάει πάνω σε λευκό καμβά, δημιουργώντας ένα έργο σπλάτερ.

Η εκκεντρική αυτή περφόρμανς λέγεται «PlopEgg» και οι θεατές της στο πλαίσιο τηςArt Cologne 2014 σοκαρίστηκαν βλέποντας την καλλίγραμμη εικαστικό ολόγυμνη να γεννάει... μελάνι και χρώμα τοποθετημένη πάνω σε ένα μεταλλικό βάθρο.
Για τη νεαρή "ζωγράφο", το πρότζεκτ αυτό σχετίζεται με τις πηγαίες και δημιουργικές δυνάμεις της θηλυκότητας. Από τον γυναικείο κόλπο προέρχεται όλη η δημιουργία της φύσης, που εκφράζεται με τα χρώματα. Η αναφορά στον τοκετό, τη γέννηση, τη δημιουργία ζωής είναι φανερή. Η τοποθέτησή της με τα γόνατα λυγισμένα και ο ήχος του αυγού που σπάει στο έδαφος παραπέμπουν συμβολικά στην παντοδυναμία των γυναικείων γεννητικών οργάνων να συλλάβουν και να αναπαραχθούν. Στο τέλος της διαδικασίας η Moire διπλώνει τον καμβά σαν ένα σεντόνι και με αυτή τη συμμετρική σύνθεση δημιουργείται ο τελικός ζωγραφικός πίνακας.

Στο βιογραφικό της διαβάζουμε ότι για εκείνη η τέχνη είναι το σώμα και η χρήση του. Έχει γεννηθεί στην Ελβετία με ισπανο-σλοβακικές καταβολές και από μικρή ηλικία είχε μανία με τα χρώματα. Θαυμάζει τους Edvard Munch, Käthe Kollwitz, Francis Bacon και H.R.Giger, τα έργα των οποίων την ενέπνευσαν σε κάθε της βήμα. Σπούδασε Ψυχολογία, την οποία και εφαρμόζει στα κόνσεπτ των έργων της. Σήμερα ζει και εργάζεται στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας. Την περασμένη χρονιά στο πλαίσιο μιας άλλης περφόρμανς κυκλοφόρησε ολόγυμνη στα μέσα μαζικής μεταφοράς του Ντίσελντορφ.


e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: