Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Δεν είχε χρήματα ούτε για ενοίκιο και αποφάσισε να φτιάξει δικό του σπίτι! (foto)

Ένας 31χρονος όταν ήρθε η μέρα που δεν είχε πια χρήματα για το ενοίκιο του σπιτιού του, έκανε το ακριβώς αντίθετο από αυτό που κάνουν οι περισσότεροι συνομήλικοι του! Δεν πήρε δάνειο για να χτίσει το δικό του!


Ως παιδιά όλοι δεχθήκαμε τη περίφημη ερώτηση: «Αν όλοι οι φίλοι σου πηδήξουν από μια γέφυρα, θα πηδήξεις κι εσύ;» Συνήθως οι απαντήσεις μας ήταν αρκετά διπλωματικές έτσι ώστε στο τέλος να καταφέρουμε να πετύχουμε το σκοπό μας.

Στην προκειμένη περίπτωση όμως η απάντηση του Άλεξ Λισέφσκι ήταν ένα βροντερό και ξεκάθαρο όχι. Ο Καλιφορνέζος web designer αντί να κάνει αυτό που έκαναν όλοι οι φίλοι του, οι οποίοι πήραν δάνεια εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων από τη τράπεζα για να χτίσουν το σπίτι τους, αποφάσισε να το κατασκευάσει μόνος του τα βράδια μετά τη δουλειά και τα Σαββατοκύριακα!

Το νέο του σπίτι, που τελικά του στοίχισε μόλις 30.000 δολάρια (περίπου 22.000 ευρώ), έχει διαστάσεις 2,5 X 6,5 και είναι κατασκευασμένο πάνω σε ρόδες έτσι ώστε ο Άλεξ όποτε θελήσει να μπορεί να το μετακινεί!

Το μικρό σπίτι αν και μοιάζει δεν είναι τροχόσπιτο. Θυμίζει περισσότερο ένα μικρό στούντιο εσωτερικά. Διαθέτει αυτόνομο ηλιακό σύστημα με 10 παράθυρα(!!) και μια γυάλινη πόρτα.

Η κουζίνα του είναι υπερπλήρης, έχει μπάνιο, πλυντήριο-στεγνωτήριο, boiler αερίου για ζεστό νερό, πολύ καλή μόνωση και σύγχρονες ηλεκτρονικές συσκευές που είναι και το εργαλείο της δουλειάς του.

Το μικρό του μέγεθος το κάνει εξαιρετικά ευέλικτο. Το μόνο που χρειάζεται για να λειτουργήσει είναι ένα καλώδιο επέκτασης για το ρεύμα, όταν δεν έχει ήλιο, και νερό.

Ο Λισέφσκι πιστεύει πως η οικονομική ανισότητα στις ΗΠΑ μπορεί να δώσει το ερέθισμα και σε άλλους νέους ανθρώπους να επιλέξουν να κατασκευάσουν ένα σπίτι σαν το δικό του: Μικρό, οικονομικό αλλά και πολύ «έξυπνο» !
../news_data/3755/2.jpg


../news_data/3755/3.jpg


../news_data/3755/4.jpg


../news_data/3755/5.jpg


../news_data/3755/6.jpg


../news_data/3755/7.jpg


../news_data/3755/8.jpg


../news_data/3755/9.jpg


../news_data/3755/10.jpg


../news_data/3755/11.jpg


../news_data/3755/12.jpg

apisteuta.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: