Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Έρευνα: Γιατί οι άνδρες έχουν εμμονή με το γυναικείο στήθος;

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί οι άνδρες δείχνουν τόσο μεγάλο ενδιαφέρον και έλκονται από το γυναικείο στήθος;
Την απάντηση δίνει η μελέτη του καθηγητή Ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο Emory, στην Ατλάντα, Λάρι Γιανγκ, σύμφωνα με την οποία η εξέλιξη του ανθρώπου ενίσχυσε ένα «αρχαίο» νευρικό κύκλωμα, που αρχικά είχε δημιουργηθεί για να «δένει» τη μητέρα με το μωρό κατά τον θηλασμό.


Όπως υποστηρίζει ο δρ Γιανγκ, το ίδιο εγκεφαλικό κύκλωμα χρησιμοποιείται επίσης προκειμένου να ενισχυθεί το δέσιμο ανάμεσα σε δύο ερωτικούς συντρόφους.

Το αποτέλεσμα είναι το προφανές: Όπως τα μωρά, έτσι και οι άντρες λατρεύουν το γυναικείο στήθος!

Το κύκλωμα λειτουργεί ως εξής: Όταν οι θηλές της γυναίκας διεγείρονται από τον θηλασμό, ο εγκέφαλός της πλημμυρίζει από την ουσία οξυτοκίνη, γνωστή και ως ορμόνη της αγάπης, με αποτέλεσμα η μητέρα να εστιάζει την προσοχή της στο μωρό της.

Όταν, λοιπόν, ένας ερωτικός σύντροφος αγγίζει το στήθος μιας γυναίκας, ο εγκέφαλός της παράγει οξυτοκίνη, ακριβώς όπως συμβαίνει όταν την θηλάζει το μωρό της.

Ωστόσο, στην προκειμένη περίπτωση η οξυτοκίνη βοηθά τη γυναίκα να εστιάσει στον ερωτικό της σύντροφο, ενισχύοντας την επιθυμία της να δεθεί μαζί του.

Μάλιστα, σύμφωνα με την έρευνα, η διέγερση των θηλών στη συντριπτική πλειονότητα των γυναικών ενεργοποιεί τις ίδιες περιοχές του εγκεφάλου με τη διέγερση του κόλπου και της κλειτορίδας.

«Η προσέλκυση από το γυναικείο στήθος είναι μια διαδικασία οργάνωσης του εγκεφάλου που εμφανίζεται στους ετεροφυλόφιλους άντρες όταν μπαίνουν στην εφηβεία. Είναι μία φυσική συμπεριφορά που αναπτύχθηκε στους άντρες για να αξιοποιούν το κύκλωμα συναισθηματικού δεσίματος που – επίσης εκ φύσεως – διαθέτουν οι γυναίκες», αναφέρει ο δρ Γιανγκ.

onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: