Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Μήπως το σπίτι σας «σκοτώνει» την ερωτική σας ζωή;

Το σεξ για ένα ζευγάρι που συμβιώνει κάτω από την ίδια στέγη, δεν είναι πάντοτε… αυτονόητο. Δείτε πώς το περιβάλλον του σπιτιού μπορεί να αποθαρρύνει την ερωτική διάθεση των συντρόφων.

Το άγχος των υποχρεώσεων, το στρες της καθημερινότητας αλλά και η απαισιοδοξία που νιώθουν πολλοί εξαιτίας των δύσκολων καταστάσεων που βιώνουν, είναι φυσικό να «ρίχνουν» τη λίμπιντο των συντρόφων. Σε όλους αυτούς τους… αποθαρρυντικούς για την ερωτική συνεύρεση λόγους, οι ειδικοί έρχονται να προσθέσουν ακόμη έναν: το περιβάλλον του σπιτιού.
Κι αν αναρωτιέστε πώς το σπίτι μπορεί να «χαλάσει» την ερωτική σας διάθεση, διαβάστε τις παρατηρήσεις των ειδικών του womansday, αλλά και τις συστάσεις τους, για να καταφέρετε να δημιουργήσετε μια πιο ρομαντική ατμόσφαιρα στους χώρους του.

1. Η ακαταστασία του σπιτιού
«Είναι ισοδύναμη της κακής… αναπνοής» αναφέρει η ειδική σε θέματα οργάνωσης ζωής, Dana Korey, μιλώντας για την ακαταστασία του σπιτιού. «Ένα ακατάστατο σπίτι είναι τόσο αντι-σεξουαλικό, όπως η κακοσμία» εξηγεί. Γι αυτό, προσπαθήστε να διατηρείτε το σπίτι σας τακτοποιημένο, και ειδικά την κρεβατοκάμαρα, ώστε να δώσετε την ευκαιρία σε εσάς και τον σύντροφό σας να χαλαρώσετε -και όχι να αγχώνεστε για τις δουλειές- τις ώρες που βρίσκεστε μαζί στο σπίτι.

2. Οι φωτογραφίες των συγγενών
Εννοείται πως αγαπάτε τους γονείς, τα αδέλφια και τα παιδιά σας, αλλά η σκέψη ότι σας «κοιτάζουν» μέσα από τις κορνίζες, μπορεί να αναστέλλει τη σεξουαλική σας διάθεση. «Κρατήστε μόνο τις φωτογραφίες που απεικονίζουν εσάς και τον σύντροφό σας, μέσα στην κρεβατοκάμαρα» επισημαίνει ο Salvator Manzi, που είναι ειδικός στο Feng Shui. Επιλέξτε να κορνιζάρετε εκείνες τις εικόνες που σας δείχνουν χαρούμενους και ερωτευμένους, ώστε να «γεμίζετε» από αυτά τα ευχάριστα συναισθήματα κάθε φορά που «πέφτει» πάνω τους το βλέμμα σας.

3. Τα γκάτζετ της τεχνολογίας
«Το κινητό, ο φορητός υπολογιστής και η τηλεόραση μέσα στο υπνοδωμάτιο πράγματι μπορούν να «σκοτώσουν» τον έρωτά σας» αναφέρει η συγγραφέας, Christine Eisner. Και αυτό γιατί, αποσπούν την προσοχή σας από το ζητούμενο, που είναι η έκφραση των ερωτικών σας ενστίκτων. «Μετακινήστε τις ηλεκτρονικές συσκευές σε άλλο δωμάτιο και κρατήστε το κινητό σας στο αθόρυβο, όταν είναι να ξαπλώσετε στο κρεβάτι με τον άνδρα σας» συμβουλεύει η ίδια.

4. Τα «χαμένα» αξεσουάρ
Τίποτα δεν μπορεί να καταρρακώσει την ερωτική σας διάθεση πιο γρήγορα, από την αναζήτηση ενός αντικειμένου που σας είναι απαραίτητο για τη σεξουαλική επαφή. «Τοποθετήστε τα προφυλακτικά και τα ερωτικά σας «παιχνίδια» σε ένα συρτάρι ή κουτί, στο οποίο έχετε εύκολη πρόσβαση καθώς βρίσκεστε με τον σύντροφό σας στο κρεβάτι» συστήνει η Nina Helms, ιδιοκτήτρια εταιρίας με sex toys.

5. Ο «ανακριτικός» φωτισμός
Ο κατάλληλος φωτισμός μπορεί να απογειώσει την ερωτική σας διάθεση, ενώ οι δυνατές λάμπες, που σας κάνουν να αισθάνεστε υπερβολικά «εκτεθειμένοι» στα μάτια του συντρόφου σας, σας «ρίχνουν». «Ρίξτε ένα φουλάρι πάνω στο επιδαπέδιο φωτιστικό, προκειμένου να μειωθεί η έντασή του» αναφέρει η Christine Eisner. Μπορείτε ακόμη, να κλείσετε τα φώτα του δωματίου και να ανάψετε ένα πορτατίφ, το οποίο θα στρέψετε προς τον τοίχο. Ή, να ανάψετε ένα φως εκτός δωματίου και να αφήσετε μισάνοιχτη την πόρτα σας.
govastileto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: