Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

10 απίστευτες συμπτώσεις που έγραψαν ιστορία

Το ταξί του θανάτου, η σφαίρα της εκδίκησης, η χαμένη κόρη και άλλα εφτά περίεργα περιστατικά…
Τύχη, μοίρα, προσχεδιασμένη στρατηγική ή υπερφυσικές δυνάμεις; Ό,τι κι αν ισχύει σε κάθε ξεχωριστή περίπτωση ένα είναι σίγουρο. Οι απίστευτες αυτές ιστορίες συμπτώσεων «ξεπερνούν» ακόμη και το νόμο των πιθανοτήτων!

Δείτε παρακάτω 10 συναρπαστικές ιστορίες συμπτώσεων:
10. Ο κατάσκοπος της διπλανής πόρτας
Ένας φανταστικός χαρακτήρας που καταλήγει… πραγματικός! Όταν ο αμερικανός μυθιστοριογράφος Norman Kingsley Mailer εργαζόταν επάνω στο βιβλίο του με τίτλο «Barbary Shore», σε κάποια φάση αποφάσισε να συμπεριλάβει μέσα στην ιστορία το χαρακτήρα ενός ρώσου κατασκόπου.
Αρχικά ο ρόλος του μέσα στο μυθιστόρημα ήταν σχεδόν ασήμαντος, όμως στη συνέχεια κατέληξε να είναι ο κύριος χαρακτήρας.
Όταν ολοκληρώθηκε το μυθιστόρημα η αμερικανική υπηρεσία μετανάστευσης συνέλαβε τον συνταγματάρχη Rudolf Abel, ένα ρώσο κατάσκοπο, ο οποίος ζούσε ένα όροφο πάνω από το διαμέρισμα του Mailer.
9. Το βιβλίο

Το 1973, ο βρετανός ηθοποιός Anthony Hopkins υπέγραψε συμβόλαιο για την ταινία «The Girl From Petrovka», η οποία βασιζόταν σε ένα βιβλίο του George Feifer.
Κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψής του στο Λονδίνο, ο Hopkins έψαξε σε πολλά βιβλιοπωλεία όμως δε βρήκε σε κανένα ένα αντίτυπο του βιβλίου. Αργότερα, ενώ περίμενε το τρένο στο σταθμό, συνειδητοποίησε σοκαρισμένος ότι το βιβλίο στεκόταν δίπλα του στο παγκάκι.
Το σοκ του έγινε ακόμη μεγαλύτερο όταν αντιλήφθηκε ότι το συγκεκριμένο αντίτυπο ήταν το προσωπικό αντίγραφο του Feifer, το οποίο είχε κλαπεί από το αυτοκίνητο ενός φίλου του.
8. Το μυστικό που κρύβεται πίσω από το ίδιο όνομα
Όταν δύο Αμερικανίδες πήγαν στις αρμόδιες υπηρεσίες να παραπονεθούν γιατί είχαν τον ίδιο αριθμό κοινωνικής ασφάλισης, εξαιτίας κάποιου λάθους στο σύστημα του υπολογιστή, αποκαλύφθηκε μια παράξενη αλυσίδα ομοιοτήτων. Οι γυναίκες είχαν το ίδιο όνομα -Patricia Ann Campbell- είχαν γεννηθεί την ίδια ημερομηνία -13 Μαρτίου 1941- ο πατέρας και των δύο λεγόταν Robert Campbell, και οι δύο είχαν παντρευτεί το 1959 με στρατιωτικούς, είχαν αποκτήσει από δύο παιδιά -τα οποία τότε ήταν ηλικίας 21 και 19 ετών- και οι δύο λάτρευαν τη ζωγραφική με λαδομπογιές, είχαν και οι δύο εργαστεί ως βιβλιοθηκάριοι και είχαν σπουδάσει και οι δύο αισθητική.

7. Ο μυστηριώδης μοναχός
Ο Joseph Matthaus Aigner ήταν ένας αυστριακός ζωγράφος, ο οποίος σε ηλικία μόλις 18 ετών αποπειράθηκε να απαγχονιστεί. Την απόπειρα αυτοκτονίας διέκοψε ένας μυστηριώδης μοναχός καπουτσίνος.
Τέσσερα χρόνια μετά ο Joseph προσπάθησε και πάλι να βάλει ένα τέλος στη ζωή του, όμως ο ίδιος μοναχός εμφανίστηκε στο ίδιο σημείο και τον εμπόδισε.
Λόγω της ριζοσπαστικής πολιτικής του δραστηριότητας, η αυστριακή κυβέρνηση τον καταδίκασε σε θάνατο, αλλά και πάλι επέζησε χάρη στον ίδιο μοναχό. Ο Joseph τελικά αυτοκτόνησε όταν ήταν 68 ετών με το προσωπικό του πιστόλι.
Την κηδεία του έκανε ο ίδιος μοναχός.
6. Η χαμένη κόρη
Ο Michael Dick έψαχνε απεγνωσμένα επί δέκα χρόνια την κόρη του Lisa, η οποία είχε εξαφανιστεί δέκα χρόνια νωρίτερα. Μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες αποφάσισε να πλησιάσει τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Τελικά, η Lisa είδε τη φωτογραφία του πατέρα της σε μια εφημερίδα και η οικογένεια επανενώθηκε.
Η περίεργη σύμπτωση αυτής της ιστορίας είναι η εξής: όταν τα ΜΜΕ φωτογράφισαν την οικογένειά της, η Lisa βρισκόταν στο… φόντο!
5. Πιάσε με αν μπορείς

Το 1937, την ώρα που ο Joseph Figlock περπατούσε αμέριμνος σε ένα δρόμο, ένα μωρό προσγειώθηκε επάνω του, πέφτοντας στο κενό από τον 4ο όροφο ενός κτιρίου.
Μετά από ένα χρόνο, το ίδιο μωρό έπεσε και πάλι από το ίδιο παράθυρο και… προσγειώθηκε και πάλι (!) επάνω στον ίδιο άνθρωπο.
4. Η σφαίρα της εκδίκησης
10 απίστευτες συμπτώσεις που έγραψαν ιστορία
Το 1893, ο Henry Ziegland που κατοικούσε στο Τέξας, αποφάσισε να χωρίσει από την τότε φιλενάδα του. Το γεγονός αυτό προκάλεσε μεγάλο σοκ στην ίδια, με αποτέλεσμα να αυτοκτονήσει.
Η αυτοκτονία της εξόργισε τον αδερφό της, ο οποίος αποφάσισε να σκοτώσει τον Ziegland. Έτσι, μια μέρα τον πλησίασε και τον πυροβόλησε. Ο ίδιος αφού πίστεψε ότι τον είχε δολοφονήσει, στη συνέχεια έστρεψε το όπλο επάνω του και αυτοκτόνησε. Όμως η πρώτη σφαίρα είχε βρει μεν τον Ziegland στο πρόσωπο, αλλά στη συνέχεια εξοστρακίστηκε και καρφώθηκε σε ένα δέντρο, χωρίς να τον σκοτώσει.
Το 1913 ο Ziegland αποφάσισε να κόψει το τεράστιο δέντρο –το οποίο είχε ακόμη επάνω του τη σφαίρα- με τα χέρια του, όμως άλλαξε γνώμη και αποφάσισε να χρησιμοποιήσει δυναμίτη.
Από την έκρηξη η σφαίρα εκσφενδονίστηκε και… καρφώθηκε στο κεφάλι του σκοτώνοντάς τον.
3. Το πόκερ
Η ιστορία αυτή μας πάει πίσω στο 1858, όταν ο βρετανικής καταγωγής Robert Fallon δέχτηκε πυροβολισμούς από τους συμπαίκτες του στο πόκερ. Ισχυρίστηκαν ότι ο Fallon είχε κερδίσει 600 δολάρια κλέβοντας στα χαρτιά.
Την κενή καρέκλα του πήρε αμέσως ένας ξένος, ο οποίος σύντομα μετέτρεψε τα κέρδη του Fallon σε πάνω από 2.200 δολάρια.
Όταν έφτασε η αστυνομία για να ερευνήσει τον τόπο του εγκλήματος, απαίτησαν από τον ξένο να επιστρέψει τα 600 δολάρια στους οικείους του νεκρού. Τελικά, ο ξένος ανακάλυψε ότι ο Fallon ήταν ο πατέρας του, τον οποίο δεν είχε δει τα τελευταία 7 χρόνια.
2. Επιτέλους, στο σπίτι
Το 1899, ο καναδός ηθοποιός Charles Francis Coghlan με καταγωγή από το Prince Edward Island, έφτασε στο Galveston για να συμμετέχει σε μια παράσταση.
Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού αρρώστησε και τελικά πέθανε από καρδιακή ανεπάρκεια.
Καθώς ήταν αδύνατο να επιστρέψουν τη σορό του στην πατρίδα του, που βρισκόταν 3.500 μίλια μακριά, αποτεφρώθηκε και θάφτηκε εκεί.
Το 1900 το Galveston χτυπήθηκε από ένα φονικό τυφώνα, ο οποίος κατέστρεψε το νεκροταφείο παρασέρνοντας το φέρετρό του στον Κόλπο του Μεξικού. Το 1908 το φέρετρό του εντοπίστηκε από ένα ψαρά κοντά στις ακτές του νησιού Prince Edward Island… την πατρίδα του Coghlan.
Αργότερα, θάφτηκε σε μια εκκλησία στην πατρίδα του.
1. Το ταξί του θανάτου
Το 1975 ένας άντρας από τις Βερμούδες σκοτώθηκε όταν το μοτοποδήλατό του συγκρούστηκε με ένα ταξί.
Ένα χρόνο μετά, ο αδερφός του θύματος οδηγούσε το ίδιο μοτοποδήλατο και συγκρούστηκε με το ίδιο ταξί, με αποτέλεσμα να χάσει και εκείνος τη ζωή του.
Το ταξί οδηγούσε ο ίδιος οδηγός και μέσα σε αυτό επέβαινε ο ίδιος επιβάτης, όπως και στην πρώτη σύγκρουση.
otherside.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: