Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Ποια ειναι η δύναμη των κοινωνικών δικτύων στη ζωή μας(video)

Ο Erik Qualman, συγγραφέας και αναλυτής, δημοσίευσε ένα βίντεο για να μας δείξει πόσο μεγάλο ρόλο παίζουν πια στη ζωή μας τα social media.


Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία και τις εκτιμήσεις του Qualman, τα κοινωνικά δίκτυα αποτελούν πια τη νούμερο ένα ενασχόληση στο διαδίκτυο, παρά το γεγονός πως οι υπηρεσίες του Facebook, του Twitter, του YouTube και της Google δεν είναι διαθέσιμες στην Κίνα.

Η χρήση των social media δεν γίνεται απαραίτητα μόνο για διασκέδαση. Κάτοικοι της πόλης της Νέας Υόρκης ενημερώθηκαν μέσω του Twitter για επικείμενο σεισμό 30 δευτερόλεπτα πριν το νοιώσουν οι ίδιοι. Παράλληλα η συντριπτική πλειοψηφία των διαφημιστών χρησιμοποιεί τα κοινωνικά δίκτυα για επαγγελματικούς σκοπούς.

Την ίδια στιγμή τα κοινωνικά δίκτυα επηρεάζουν άμεσα την προσωπική μας ζωή, σε πολύ υψηλότερο βαθμό από ό,τι θα θέλαμε να παραδεχτούμε. Ένα στα πέντε ζευγάρια γνωρίζονται στο διαδίκτυο, ενώ ίδιο ποσοστό, ένα στα πέντε διαζύγια οφείλονται στο Facebook.

Φαίνεται επίσης πως το e-mail θεωρείται πια ξεπερασμένο από τις νεότερες γενιές, οι οποίες επικεντρώνονται στα κοινωνικά δίκτυα, ενώ κάποια πανεπιστήμια του εξωτερικού έχουν σταματήσει να διανέμουν λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Αφήνοντας στην άκρη τα κοινωνικά δίκτυα, μια έντυπη έκδοση της Wikipedia θα καταλάμβανε συνολικά 2,25 δισεκατομμύρια σελίδες, το YouTube είναι πια η δεύτερη σε δημοτικότητα ιστοσελίδα αναζήτησης, ενώ κάθε λεπτό ανεβαίνουν σε αυτό συνολικά 72 ώρες βίντεο.

Το πιο ανησυχητικό όμως είναι πως το 92% των παιδιών κάτω των 2 ετών ήδη έχουν μια «ψηφιακή σκιά».

Δείτε το βίντεο...

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: