Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Γιατί το καλοκαίρι δεν έχουμε δυνάμεις να δουλέψουμε; Οι λόγοι σίγουρα θα σας ξαφνιάσουν

Μήπως από τη στιγμή που μπήκε ο Ιούνιος, αισθάνεστε ότι δεν μπορείτε να πάρετε τα πόδια σας και η μέρα στη δουλειά φαντάζει κυριολεκτικά βουνό; 
Θεωρείτε ότι παρόλο που δίνετε τον καλύτερό σας εαυτό, μία αόρατη και σκοτεινή δύναμη βάζει φρένο στην απόδοση και την παραγωγικότητά σας; 

Μη στενοχωριέστε γιατί είμαστε πολλοί από αυτούς!
Μεγάλη αμερικανική εταιρεία λοιπόν, αποφάσισε να θέσει επί τάπητος, να εντοπίσει και φυσικά να εξηγήσει, για ποιο λόγο η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων, κατά τους 3 καλοκαιρινούς μήνες πέφτει σε ένα είδος νιρβάνας, με αποτέλεσμα να υπολειτουργεί. 

Οι ενδείξεις, δεν είναι μόνο εντυπωσιακές, αλλά ενώ στην αρχή θα σας φανούν αναπάντεχες, αν καθίσετε και σκεφτείτε όλα αυτά που συμβαίνουν στο δικό σας γραφείο, θα καταλάβετε, ότι ίσως πρόκειται για την πιο έγκυρη και αληθινή έρευνα που έγινε ποτέ!
Ο πρώτος και πολύ βασικός λόγος λοιπόν, είναι η θερμοκρασία στο χώρο εργασίας. 
Είναι μερικοί που προτιμούν τη δροσιά, είναι άλλοι που είναι κρυουλιάρηδες, και είναι και κάποιοι που θέλουν τον κλιματισμό στους... 16 βαθμούς! 
Με λίγα λόγια λοιπόν, ένα τεταρτάκι καθημερινά, αφιερώνεται στις διαφωνίες σχετικά με τη ιδανική θερμοκρασία.
Ακόμη ένας λόγος, εξίσου σοβαρός, είναι όλη αυτή η έλλειψη συγκέντρωσης λόγω της καλοκαιρίας που επικρατεί έξω. 
Κάνεις λίγο την κουρτίνα πιο κει, βλέπεις τον υπέροχο, φωτεινό ήλιο να λάμπει, και κάτι μέσα σου σε ωθεί να σηκωθείς να φύγεις με συνοπτικές διαδικασίες. Αποτέλεσμα; Τελειώνεις τις δουλειές σου νωρίτερα, και σίγουρα όχι καλύτερα, και φεύγεις σαν κυνηγημένος για να απολαύσεις την παγωμένη μπυρίτσα που τόσο λαχταράς από το πρωί.
Kαι κάπως έτσι καταλήγουμε και στον τρίτο, παράδοξο, αλλά επίσης αληθινό λόγο. 
Οι καλοκαιρινές διακοπές και η προσμονή τους είναι μία βασική αιτία που δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε, ή τουλάχιστον όχι με το 100% των δυνατοτήτων μας. 
Ας είμαστε ειλικρινείς: Από τη στιγμή που μπαίνει ο Ιούνιος, όλοι ονειρευόμαστε παραλίες, θάλασσες και νησιά. Τι γίνεται συνήθως; 1 άντε 2 εβδομάδες διακοπών, στην καλύτερη.
Και τι να προλάβει κανείς να κάνει μέσα σε τόσο μικρό διάστημα; 
Οπότε, μπορεί να περιμένουμε με ανυπομονησία την άδειά μας, αλλά και μόνο που ξέρουμε πόσο λίγη είναι και πόσο γρήγορα θα περάσει, μας κυριεύει η απογοήτευση! 
Άντε μετά να δουλέψεις...
Μη στενοχωριέστε όμως. Καλοκαίρι είναι, θα περάσει!

queen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: