Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Πώς να προστατευθείτε από τις καρκινογόνες ουσίες γύρω σας

Είναι πλέον γνωστό σε όλους ότι περιβαλλόμαστε από άκρως τοξικές και καρκινογόνες ουσίες, που απειλούν άμεσα την υγεία μας...



Επειδή, λοιπόν, το να μένουμε σε ένα περιβάλλον «αποστειρωμένο» είναι πρακτικώς αδύνατο, όπως και η αποχή από συγκεκριμένες καθημερινές δραστηριότητες, το καλύτερο είναι να προσπαθούμε να προστατευόμαστε όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά.
Δείτε αναλυτικά πως μπορείτε να προστατευθείτε σύμφωνα με το δημοσίευμα το onmed!

Ελέγξτε τα υλικά του σπιτιού σας

Ιδιαίτερα αν είναι παλιάς κατασκευής, αναζητείστε για μούχλα και δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε υλικά όπως ο αμίαντος (μονώσεις, καμινάδες).

Προσπαθήστε να χρησιμοποιείτε όσο το δυνατόν λιγότερα καθαριστικά
Η πλειοψηφία των καθαριστικών περιέχει τοξικά χημικά, τα οποία είναι επικίνδυνα ακόμη και όταν τα εισπνέετε.

Προσοχή στα προϊόντα ομορφιάς

Ένα καρκινογόνο συστατικό που βρίσκεται σε πολλά προϊόντα ομορφιάς είναι η φορμαλδεΰδη, που στόχο έχει να παρατείνει τον χρόνο ζωής τους. Διαβάζετε τις ετικέτες των προϊόντων και αποφεύγετε όσα περιέχουν τη συγκεκριμένη ουσία.

Επιλέγετε... βιολογικά!

Τα βιολογικά προϊόντα περιέχουν πολύ χαμηλά ποσοστά φυτοφαρμάκων, άρα και εσείς εκτίθεστε σε πολύ λιγότερες καρκινογόνες ουσίες. Τουλάχιστον τα φρούτα με λεπτή και απορροφητική φλούδα, είναι προτιμότερο να προτιμώνται στη βιολογική τους εκδοχή.

Μην ξεχνάτε το αντηλιακό

Ακόμη και όταν έχει συννεφιά, οι ακτίνες του ήλιου μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές αλλοιώσεις στα κύτταρα του δέρματος. Παράλληλα, αποφεύγετε το τεχνητό μαύρισμα και δίνετε ιδιαίτερη προσοχή σε σημάδια που εμφανίζονται στο δέρμα σας.

Υπερβολικά ψημένο κρέας

Μπορεί το ξεροψημένο να είναι το πιο νόστιμο, ωστόσο είναι και το πιο επικίνδυνο. Σύμφωνα με έρευνα, όταν το κρέας ψηθεί υπερβολικά τότε δημιουργούνται και απελευθερώνονται καρκινογόνες ουσίες, επικίνδυνες για την υγεία.

tro-ma-ktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια: