Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Ένας ελληνικός δρόμος στους 22 πιο επικίνδυνους στον κόσμο

Σε ποιον πάει το μυαλό σας;

Ένας ελληνικός δρόμος στους 22 πιο επικίνδυνους στον κόσμοΜία λίστα με τους 22 πιο επικίνδυνους αυτοκινητοδρόμους στον κόσμο κατήρτισε η βρετανική εταιρεία Driving Experiences, και μεταξύ αυτών βρίσκεται και ένας ελληνικός δρόμος – κάτι που μάλλον δε θα πρέπει να μας εκπλήσσει.


Και αν το μυαλό όλων πάει συνειρμικά στη... διαβόητη Πατρών-Κορίνθου, μπροστά στην επαρχιακή οδό που συνδέει τα χωριά Πατιόπουλο και Περδικάκι του νομού Αιτωλοακαρνανίας η Πατρών Κορίνθου μοιάζει με... autobahn!

“Η οδός Πατιόπουλου-Περδικακίου είναι είτε μία απότομη ανηφόρα είτε κατηφόρα, με ελάχιστη πρόσφυση εξαιτίας της χαλαρής επιφάνειας του οδοστρώματος, που είναι γεμάτο τεράστιες λακούβες”, αναφέρει η Driving Experiences για τον εν λόγω δρόμο, ο οποίος εκτείνεται εν μέσω θηριωδών γκρεμών, με αλλεπάλληλες στροφές, και το καλύτερο; Δε διαθέτει προστατευτικά κιγκλιδώματα!

“Ο δρόμος είναι γεμάτος με οτιδήποτε, από περαστικούς και ζωντανά μέχρι φορτηγά, λεωφορεία και αυτοκίνητα! Χωρίς καμία διαγράμμιση, ο υπολογισμός της απόστασης από την άκρη είναι εξαιρετικά δύσκολος και η αποφυγή των πτώσεων ακόμα και στο φως της μέρας είναι αρκετά δύσκολη, αλλά το πρόβλημα γίνεται ακόμα πιο καταφανές τη νύχτα, όταν συμβαίνουν τα περισσότερα ατυχήματα. Ο δρόμος Πατιόπουλο-Περδικάκι δεν είναι για τους δειλούς”, αναφέρεται ακόμα.

Βέβαια, αυτή δεν είναι η πρώτη... διάκριση για τον συγκεκριμένο δρόμο, που εμφανίζεται τακτικά στις ετήσιες λίστες του Διεθνούς Οργανισμού για Ασφαλές Ταξίδι με τους πιο επικίνδυνους δρόμους του κόσμου, αν και κατά γενική ομολογία ακόμα και ο δρόμος Πατιόπουλο-Περδικάκι δεν μπορεί να συγκριθεί σε επικινδυνότητα με το “δρόμο του θανάτου” North Yungas στη Βολιβία, ο οποίος περιλαμβάνεται φυσικά και στη λίστα της Driving Experiences, και μάλιστα με fear factor (διαβάθμιση φόβου) 10/10, όταν ο δρόμος Πατιόπουλο-Περδικάκι βαθμολογείται με 6/10...
Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες για τους πιο επικίνδυνους δρόμους στον κόσμο στο διαδραστικό χάρτη της Driving Experiences:The World's Most Dangerous Roads
news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: