Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Η νέα εποποιία της αρχιτεκτονικής: Ουρανοξύστης-βέλος στον ουρανό κατακτά τον τίτλο του ψηλότερου κτηρίου στον κόσμο [εικόνες]

Η νέα εποποιία της αρχιτεκτονικής: Ουρανοξύστης-βέλος στον ουρανό κατακτά τον τίτλο του ψηλότερου κτηρίου στον κόσμο [εικόνες]Ενα μεγαλόπνοο σχέδιο είναι σε εξέλιξη στη Τζεντα της Σαουδικής Αραβίας. Εμπνευστής του, ο  δημιουργός του φημισμένου κτηρίου Μπουρτζ Χαλίφα στο Ντουμπάι, Εϊντριαν Σμιθ, ο οποίος τώρα φιλοδοξεί να σπάσει το ρεκόρ του υψηλότερου κτηρίου στον κόσμο με τον ουρανοξύστη Kingdom Tower.

Η νέα απίστευτη δημιουργία θα υψώνεται ένα χιλιόμετρο από το έδαφος (173 μέτρα ψηλότερα από το Μπουρτζ Χαλίφα) και θα έχει σχήμα βέλους προς τον ουρανό .
Ο Kingdom Tower θα έχει 200 ορόφους και θα αποτελεί στο σημείο αναφοράς της πόλης, Kingdom City που θα απλώνεται γύρω του, στα παράλια της Ερυθράς θάλασσας.
Τα έργα κατασκευής ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2012 και υπολογίζεται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το 2017 ενώ το κόστος τους εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει το 1 δισ. δολάρια.
Για την κατασκευή του απαιτούνται περί το 1 εκατομμύριο κυβικά μέτρα μπετόν και 80.000 τόνοι ατσάλι. Οπως ανακοινώθηκε στην ιστοσελίδα του Kingdom Tower στις 12 Φεβρουαρίου, οι εργασίες στη βάση του ολοκληρώθηκαν από τη γερμανική εταιρεία Bauer. Τα θεμέλια του Βασιλιά των Αιθέρων αποτελούνται από 72 πυλώνες διαμέτρου 1,5 μέτρων σε βάθος 110 μέτρων, 154 πυλώνες σε διαφορετικά βάθη και 44 πυλώνες διαμέτρου 1,8 μέτρων σε βάθος 50 μέτρων.  
Και η σύγκριση με τους «ανταγωνιστές»



iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια: