Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Γνώρισε τα δέκα πιο «περίεργα» super foods φρούτα του κόσμου.

strangefruitmprosta
1.    Cherimoya: Ή αλλιώς το κρεμώδες φρούτο. Η γεύση του θυμίζει κάτι από μπανάνα και ανανά και περιέχει βιταμίνη C.
2.    Star fruit: Ή αλλιώς καραμπόλα. Πρόκειται για ένα τροπικό φρούτο και το όνομά του το οφείλει στο σχήμα του. Συνήθως το βάζουν στα θαλασσινά και σε κάποιες συνταγές με κρέας. Ένα μέτριο σε μέγεθος star fruit έχει 28 θερμίδες, είναι πλούσιο σε ίνες και βιταμίνη C.
3.    Kumquats: Γνωστά και ως κουμ κουάτ. Το σχήμα τους παραπέμπει σε πορτοκάλια μινιατούρες  και ανήκουν στην κατηγορία των εσπεριδοειδών.   Είναι ιδανικά για σαλάτες ή μαγειρεμένα για γαρνιτούρα σε θαλασσινά πιάτα.
4.    Dragon fruit: Ή αλλιώς πιτάγια. Ευδοκιμεί στο Μεξικό, Κεντρική / Νότια Αμερική, Ανατολική Ασία, Νότια Αυστραλία, Βόρεια Κίνα και σε πολλές άλλες χώρες. Η εσωτερική όψη του λόγω των δεκάδων μικρών σπόρων μπορεί να θυμίζει ακτινίδιο, αλλά η γεύση φέρνει περισσότερο σε πεπόνι και τρώγεται καλύτερα εάν το βγάλετε με κουτάλι όπως και το αβοκάντο.
5.    Buddha’s hand: Αυτό το φρούτο έχει γεύση λεμονιού και είναι πλούσιο σε βιταμίνη C. Μάλιστα συστήνεται πολύ από τους  διαιτολόγους καθώς διατηρεί τη γεύση του περισσότερο από ένα παραδοσιακό εσπεριδοειδή φρούτο.
6.    Kiwano: Γνωστό και ως το πεπόνι με κέρατα ή το αφρικανικό αγγούρι με κέρατα. Η γεύση του θυμίζει κάτι από αγγούρι, ακτινίδιο και μπανάνα και το σημαντικότερο περιέχει πολύ νερό. Το kiwano σε κρατά υγρό σε μια ζεστή μέρα, κυρίως αν είσαι υποτασικός.  Τέλος είναι γεμάτο από βιταμίνη Α και C και σίδηρο.
7.    Jackfruit: Είναι το μεγαλύτερο φρούτο που μεγαλώνει στα δέντρα, με γεύση που θυμίζει βούτυρο. Το χρησιμοποιούν πολύ στα σπιτικά πατατάκια.  Μπορεί επίσης να φαγωθεί ωμό και είναι μεγάλης ζωτικής σημασίας για τον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα.
8.    Rumbutan: Εξωτερικά μοιάζει με την ανεμόνη και μπορεί να φαγωθεί ωμό. Περιέχει βιταμίνη C, σίδηρο και μαγνήσιο.
9.    Mangosteen: Είναι γλυκό και θυμίζει σε γεύση το ροδάκινο. Είναι πλούσιο σε σίδηρο, ίνες και βιταμίνη C και B, σημαντική για τις εγκυμονούσες γυναίκες, ενώ περιέχει πολύ ζάχαρη.
10.  Turmerin root: Βγαίνει σε μορφή σκόνης και χρησιμοποιείται σαν καρύκευμα σε πολλά είδη φαγητών και προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: